Άνδρας φύτεψε 40.000 δέντρα μέσα σε είκοσι χρόνια για να δημιουργήσει το πάρκο του Σάο Πάολο! Βίντεο

Ο Helio da Silva, ένας συνταξιούχος επιχειρηματίας από τη Βραζιλία, φύτεψε μόνος του πάνω από 41.000 δέντρα στη γενέτειρά του, το Σάο Πάολο, τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Πετώντας πάνω από τη βραζιλιάνικη μητρόπολη του Σάο Πάολο, είναι δύσκολο να χάσετε την πράσινη λωρίδα δέντρων μήκους 3,2 χιλιομέτρων και πλάτους 100 μέτρων που σφηνώνεται ανάμεσα σε δύο από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.

Είναι γνωστό ως Tiquatira Linear Park και είναι το έργο ενός ανύπαντρου άντρα που εργάστηκε ακούραστα για πάνω από 20 χρόνια προκειμένου να μετατρέψει μια προηγουμένως ερειπωμένη περιοχή σε μια πραγματική ζούγκλα μέσα στην αστική ζούγκλα που είναι το Σάο Πάολο. Καταγόμενος από την πόλη Promissao, περίπου 500 χιλιόμετρα από το Σάο Πάολο, ο Helio da Silva ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας για πολλά χρόνια, αλλά μετά τη συνταξιοδότησή του, ανέλαβε να μετατρέψει τις υποβαθμισμένες όχθες του ποταμού Tiquatira σε μια πράσινη όαση για την κοινότητά του.

Ο 73χρονος ντα Σίλβα είπε πρόσφατα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ήθελε να αφήσει μια κληρονομιά στην πόλη που τον υιοθέτησε πριν από δεκαετίες. Μέσα στα πρώτα τέσσερα χρόνια του επικού του έργου, φύτεψε μόνος του 5.000 δέντρα σε μια περιοχή που είχε από καιρό εγκαταλειφθεί και ήταν γνωστό ότι σύχναζαν έμποροι και χρήστες ναρκωτικών. Το εντυπωσιακό κατόρθωμά του ώθησε τον δήμο του Σάο Πάολο να αναγνωρίσει τις προσπάθειές του και να αναγνωρίσει την περιοχή ως το πρώτο γραμμικό πάρκο στο Σάο Πάολο. Αυτό μόνο ενθάρρυνε τον Ντα Σίλβα, ο οποίος συνέχισε να φυτεύει αυτοφυή δέντρα.

Μέχρι το 2020, ο Helio είχε φυτέψει περισσότερα από 25.047 δέντρα σε μια περιοχή μήκους 3,2 χιλιομέτρων, επιτυγχάνοντας ποσοστό επιβίωσης 88%. Για κάθε 12 δέντρα, φύτεψε ένα καρποφόρο είδος με την ελπίδα να προσελκύσει πουλιά και ζώα στην πράσινη όαση του . Το στοίχημά του απέδωσε, καθώς σύμφωνα με τον δήμο, στο πάρκο έχουν εντοπιστεί 45 είδη πτηνών. Σήμερα, το Γραμμικό Πάρκο Tiquatira αριθμεί πάνω από 41.000 μεμονωμένα δέντρα και ο Helio da Silva δεν σκοπεύει να σταματήσει τη φύτευση μέχρι να φτάσει τουλάχιστον τα 50.000 από αυτά.

«Το κίνητρό μου προέρχεται από τα ίδια τα δέντρα γιατί τα δέντρα μας δίνουν λουλούδια και καρπούς, απορροφούν το νερό της βροχής, προσελκύουν πουλιά και μας παρέχουν υπέροχη σκιά και καθαρό αέρα», είπε ο ντα Σίλβα στο Common Earth .

Ο συνταξιούχος εκτιμά ότι ξόδεψε περίπου 7.000 δολάρια ετησίως για τις προσπάθειές του για δενδροφύτευση , αλλά όπως το βλέπει, ήταν μια αξιόλογη επένδυση για τον ίδιο, την οικογένειά του και ολόκληρο το Σάο Πάολο. Επιπλέον, εξοικονόμησε πολλά χρήματα φυτεύοντας ο ίδιος τα δέντρα.

Κάποτε χαρακτηρίστηκε ως τρελός επειδή περνούσε τον περισσότερο χρόνο του φυτεύοντας δέντρα σε μια περιοχή που οι περισσότεροι απέφευγαν, ωστόσο ο Helio da Silva σήμερα χαιρετίζεται ως τοπικός ήρωας. Μερικές φορές λαμβάνει βοήθεια από ομοϊδεάτες λάτρεις της φύσης , αλλά εξακολουθεί να είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτό το καταπληκτικό έργο. Κάθε Κυριακή, έρχεται στο πάρκο Tiquatira για να φυτέψει περισσότερα δέντρα.

Με τα χρόνια, ο εξοπλισμός του γυμναστηρίου και της παιδικής χαράς της πόλης, τα τραπέζια, οι πάγκοι, οι τουαλέτες και το Tiquatira Linear Park έγιναν τελικά μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές του Σάο Πάολο.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί