7η Οκτωβρίου – Σολτς: Εκφράζει ξανά την υποστήριξη της Γερμανίας στο Ισραήλ

Ο Σολτς επέστησε επίσης την προσοχή στα δεινά των Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας ότι "οι άνθρωποι χρειάζονται ελπίδα και προοπτικές αν θέλουν να απαρνηθούν την τρομοκρατία"

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξη της χώρας του στο Ισραήλ και στη μάχη του κατά της Χαμάς κατά την πρώτη επέτειο σήμερα της πολυαίμακτης και πρωτοφανούς επίθεσης μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο τμήμα του εβραϊκού κράτους, στην οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι.

“Αισθανόμαστε μαζί σας τη φρίκη, τον πόνο, την αβεβαιότητα και τη λύπη. Στεκόμαστε στο πλευρό σας”, δήλωσε. “Οι τρομοκράτες της Χαμάς πρέπει να πολεμηθούν”.

Ο Σολτς επέστησε επίσης την προσοχή στα δεινά των Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας ότι “οι άνθρωποι χρειάζονται ελπίδα και προοπτικές αν θέλουν να απαρνηθούν την τρομοκρατία”.

“Γι’ αυτό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ζητεί κατάπαυση του πυρός, την απελευθέρωση των ομήρων και μια πολιτική διαδικασία – ακόμη κι αν αυτό φαίνεται σήμερα περισσότερο μακρινό από ποτέ”, κατέληξε ο καγκελάριος της Γερμανίας.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί