Καφές: Το αγαπημένο ρόφημα που τονώνει και βοηθάει στην καύση του λίπους με φυσικό τρόπο

Οι λιποδιαλύτες είναι συστατικά που βοηθούν την απώλεια λίπους και βάρους

Καφεΐνη για απώλεια βάρους


Πρόκειται για μια από τις πιο αποτελεσματικές ουσίες για την ενίσχυση του μεταβολισμού. Έχει αποδειχθεί, αναφέρει η διαιτολόγος Dr Calder, ότι μειώνει την όρεξη και παράλληλα διεγείρει την θερμογένεση, με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι καύσεις έως και 11%.

Η καφεΐνη είναι επίσης γνωστή για την ενίσχυση της καύσης του λίπους σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά πριν από σωματική άσκηση.

Η καφεΐνη ενεργοποιεί επίσης το κεντρικό νευρικό σύστημα αυξάνοντας τη συγκέντρωση και την εγρήγορση μας καθώς εμπλέκεται στο σύστημα της αδρεναλίνης.

Ο φυσικός λιποδιαλύτης


Έρευνες έχουν δείξει ότι μετά από μία κούπα καφέ η ενεργειακή κατανάλωση του οργανισμού αυξάνεται κατά 3-4% για 150 λεπτά.
Καλό είναι να αποφεύγετε τον καφέ μετά τις 17:00 προκειμένου να μην προκαλούνται διαταραχές ύπνου.


Μέχρι πόσους καφέδες μπορείτε να πίνετε καθημερινά


Επίσης μετρήστε πόσους καφέδες πίνετε μέσα στην ημέρα. Η υπερβολική κατανάλωση θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή ο καφές δεν θα σας «πιάνει».

Λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς τους σε καφεΐνη είναι σαν να πίνετε 4 με 5 καφέδες μαζί αυξάνοντας κατακόρυφα την καρδιακή λειτουργία.

Η ημερήσια επιτρεπόμενη ποσότητα καφεΐνης δεν πρέπει να υπερβαίνει αυτήν που περιέχεται σε 5 καφέδες.

Αυτό ισχύει επειδή η περιεκτικότητα του καφέ σε καφεΐνη αλλάζει ανάλογα με πολλά πράγματα και δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια. Καλό θα είναι, λοιπόν, να έχετε αυτό στο μυαλό σας σαν όριο και φυσικά το πώς αισθάνεστε εσείς.

Αν πίνετε καφέ και νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βραδύ, είστε συνεχώς σε μια ανησυχία ή το αντίθετο, νιώθετε υπερβολική κόπωση και κούραση ακόμα και μετά τον καφέ, προσπαθήστε να κάνετε αποχή για λίγες ημέρες και να δείτε πως αντιδρά ο οργανισμός σας.

(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί