Νοτιοκορεάτισες γιαγιάδες…ράπερ! Έμαθαν να διαβάζουν και να ραπάρουν στα 80 τους – Βιντεο

Η Suni and the Seven Princesses είναι μια ομάδα γυναικών στα 80 τους που γράφουν και ερμηνεύουν μουσική για τη ζωή στη φάρμα.

Έχουν γίνει τοπικές διασημότητες από τότε που έκαναν την πρώτη τους παράσταση σε ένα κοινοτικό κέντρο τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Επίσης, αυξάνουν το προφίλ τους στο YouTube και στοχεύουν σε ένα εκατομμύριο προβολές.

Αφού ξεκίνησε με ένα μικρό φαν κλαμπ περίπου 150 ατόμων, η φήμη του γκρουπ εξαπλώθηκε ακόμη και πέρα ​​από τη δική τους κομητεία – αφού τους ζητήθηκε να εμφανιστούν σε τοπικές πόλεις και να εμφανιστούν σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Οι στίχοι τους αναφέρονται συχνά στην αγροτική ζωή και περιλαμβάνουν στίχους όπως: “Picking chilli from a chilli farm … Picking watermelon from a carmelon farm. So happy to be back home!”, δηλαδή Μαζεύοντας τσίλι από ένα αγρόκτημα τσίλι … Διαλέγοντας καρπούζι από ένα αγρόκτημα καρπούζι. Τόσο χαρούμενη που επέστρεψα σπίτι!”.

Πώς έγινε το συγκρότημα “η Σούνι και οι Επτά Πριγκίπισσες;”
Οι γυναίκες προέρχονται από την κομητεία Chilgok, μια περιοχή στην επαρχία North Gyeongsang, πάνω από τέσσερις ώρες οδικώς από την πρωτεύουσα Σεούλ.

Είναι ένα μέρος όπου δεν ζουν πολλοί νέοι, καθώς οι νεότερες γενιές απομακρύνονται για να βρουν δουλειά στις πόλεις.

Η Park Jeom-sun, 81, αρχηγός του γκρουπ (γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Suni) είπε ότι αυτή και τα άλλα μέλη του γκρουπ νιώθουν σαν να ξαναζούν τη νιότη τους όταν κάνουν εμφανίσεις με καπέλα, φορώντας μεταλλικά κοσμήματα και φαρδιά παντελόνια.

Είπε: «Νιώθω ότι γίνομαι νεότερη… Ακόμα κι αν είμαι μεγάλη, είμαι ενθουσιασμένη».

Η περήφανη 27χρονη εγγονή της Park, Kang Hye-eun, πιστεύει ότι η γιαγιά της είναι η πιο διάσημη κάτοικος του Chilgok.

Νόμιζα ότι μόνο οι διασημότητες γίνονται δημοφιλείς στα social media, αλλά η γιαγιά μου είναι τώρα εκεί.

Όλα τα μέλη της ομάδας γνωρίζονται από μικρά και έχασαν μεγάλο μέρος της εκπαίδευσής τους. Το 2016, όλοι παρακολούθησαν ένα μάθημα εκπαίδευσης ενηλίκων για να μάθουν πώς να διαβάζουν και να γράφουν το κορεατικό αλφάβητο, το Hangul.

Ήταν αφότου η Park συνάντησε μια παράσταση ραπ στο Διαδίκτυο, όταν η ομάδα αποφάσισε να μάθει ραπ από τον δάσκαλό της Χανγκούλ.

Αμέσως μετά, δημιούργησαν το hip-hop γκρουπ τους και άρχισαν να γράφουν στίχους για την αγροτική τους ζωή και να τους ερμηνεύουν σε μια σχολική παράσταση.

Από την πρώτη τους εμφάνιση, τέσσερα άλλα γκρουπ ραπ αποτελούμενα από μεγαλύτερους Νοτιοκορεάτες ξεπήδησαν στο Chilgok, οπότε θα μπορούσαν οι Suni και οι Επτά Πριγκίπισσες να εμπνεύσουν περισσότερες γιαγιάδες και παππούδες να συμμετάσχουν επίσης στη δράση.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί