«Το “παιχνίδι” του ΝΑΤΟ μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο»

Ξεκάθαρη δήλωση από Ρωσίδα διπλωμάτη

Το «παιχνίδι» του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο και να οδηγήσει σε μια καταστροφή, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Sputnik η Γιούλια Ζντάνοβα, ασκούσα καθήκοντα επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες της Βιέννης για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των εξοπλισμών.

“Στην πραγματικότητα, το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό για μια πιθανή ένοπλη σύγκρουση με την Ρωσία “, σημείωσε η Zhdanova.

Σύμφωνα με την διπλωμάτη, ” τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν εγκρίνει περιφερειακά σχέδια “άμυνας”, έχουν διατυπώσει συγκεκριμένα καθήκοντα για όλες τις στρατιωτικές διοικήσεις του μπλοκ “, και δοκιμάζουν επίσης υλικοτεχνικές διαδρομές για την μεταφορά στρατευμάτων και όπλων πέρα ​​από τον Ατλαντικό στην ” ανατολική πλευρά. “

Ωστόσο, οι προειδοποιήσεις της Ρωσίας για τις συνέπειες των ενεργειών του ΝΑΤΟ δυσκολεύονται να φτάσουν στην Δύση, είπε η Zhdanova, προσθέτοντας ότι η Ρωσία ήταν πολύ σαφής σχετικά με τις προειδοποιήσεις της σε διεθνείς διπλωματικούς χώρους.

Σχετικά πρόσφατα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε να συζητηθεί το θέμα της επαναδιατύπωσης του ρωσικού πυρηνικού δόγματος στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής σε συνεδρίαση των μόνιμων μελών του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης, συμπεριλαμβανομένου του εάν ο εχθρός, χρησιμοποιώντας συμβατικά όπλα, δημιουργήσει κρίσιμη απειλή για την κυριαρχία. Πρόσθεσε ότι προτάθηκε να θεωρηθεί η επίθεση από ένα μη πυρηνικό κράτος με τη συμμετοχή ενός πυρηνικού κράτους ως κοινή τους επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί