Ξαφνική επίθεση στον ρωσικό γίγαντα των μέσων ενημέρωσης! Τι ακριβώς συνέβη

Τι μεταδίδεται!

Το VGTRK έχει γίνει στόχος «κακόβουλων παρεμβολών» με σκοπό να διαταραχθεί το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό του πρόγραμμα, ανέφερε ο ρωσικός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός, όπως διαβάσατε νωρίτερα!

Τα τηλεοπτικά κανάλια Rossiya-1, Rossiya-24 και οι διαδικτυακές πύλες Vesti.ru και Smotrim.ru είναι μεταξύ των πολλών καταστημάτων υπό την ομπρέλα της VGTRK.

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες VGTRK υποβλήθηκαν σε «πρωτοφανή επίθεση χάκερ» το απόγευμα της 7ης Οκτωβρίου, αλλά δεν προκλήθηκε «σημαντική ζημιά» στις λειτουργίες, ανέφερε η εταιρεία στο Telegram.

«Παρά τις προσπάθειες διακοπής της μετάδοσης ομοσπονδιακών τηλεοπτικών καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών, όλα λειτουργούν σε κανονική λειτουργία», ανέφερε η VGTRK, προσθέτοντας ότι οι ειδικοί της εργάζονται για «εξάλειψη των συνεπειών αυτής της κακόβουλης παρέμβασης».

Ωστόσο, στην Μόσχα βλέπουν πως ο «πόλεμος» με την Δύση εξαπλώνεται και κλιμακώνεται και στον κυβερνοχώρο!

Αν και οι εκπομπές δεν διακόπηκαν, ορισμένες από τις διαδικτυακές υπηρεσίες του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής ροής στον κύριο ιστότοπο, φαίνεται ότι δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη.

Σύμφωνα με την Gazeta. ru, τα τηλέφωνα, το διαδίκτυο και η διαδικτυακή μετάδοση της εταιρείας επηρεάστηκαν από την επίθεση στον κυβερνοχώρο. Ενώ οι ζωντανές ροές του Smotrim. ru λειτουργούσαν κανονικά, η προσπάθεια πρόσβασης στην ζωντανή ροή του Rossiya-1 έβγαλε ένα «σφάλμα 503 Μη διαθέσιμη υπηρεσία». Ορισμένες από τις σελίδες στις πύλες VGTRK δεν μπορούσαν επίσης να φορτώσουν εικόνες.

Το VGTRK αντιμετώπισε μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση τον Ιούνιο του 2022, όταν πιθανώς Ουκρανοί χάκερ διέκοψαν τους διακομιστές περιεχομένου για σχεδόν μια ώρα και παρομοίως παρενέβησαν σε ζωντανές ροές, ενώ ανέβασαν αυτό που η εταιρεία περιέγραψε ως «μη εξουσιοδοτημένο εξτρεμιστικό περιεχόμενο».

Άλλα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και κυβερνητικοί ιστότοποι επλήγησαν επίσης από κυβερνοεπιθέσεις νωρίτερα εκείνο το έτος, μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών με την Ουκρανία.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί