ΕΕ:Η Ουγγαρία ζητά να εξαιρεθεί από τους κανόνες της Ένωσης περί ασύλου

Κατά της παράνομης μετανάστευσης η Βουδαπέστη

Η Ουγγαρία ενημέρωσε στην αρχή της εβδομάδας τις Βρυξέλλες σχετικά με την βούλησή της να εξαιρεθεί από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης περί ασύλου, ακολουθώντας την Ολλανδία.

Η ανακοίνωση γίνεται την ημέρα που ο Βίκτορ Όρμπαν, ο δεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, η οποία ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της Ένωσης, δίνει συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

«Η ουγγρική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει αυστηρά μέτρα για να προστατεύσει τα σύνορά της και να φρενάρει την παράνομη μετανάστευση που απειλεί την εθνική ασφάλεια», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Γιάνος Μπόκα.

Η Ουγγαρία απηύθυνε χθες επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας «εξαίρεση από τους ευρωπαϊκούς κανόνες ως προς το άσυλο και την μετανάστευση αν πρόκειται να γίνει τροποποίηση των συνθηκών στο μέλλον».

Η Ουγγαρία είναι εχθρική απέναντι στους αιτούντες άσυλο για την υπεράσπιση μίας «χριστιανικής» Ευρώπης, πιστή στην παλαιά παραδοσιακή τάξη πραγμάτων της Ευρώπης!

Ο Βίκτορ Ορμπαν έχει εναντιωθεί στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την μετανάστευση και το άσυλο, την μεταρρύθμιση που υιοθετήθηκε από την ΕΕ στα μέσα του Μαΐου και προβλέπει έναν μηχανισμό υποχρεωτικής αλληλεγγύης προς τις χώρες μέλη που αντιμετωπίζουν μεταναστευτικές πιέσεις.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-CONSOLIDATED NEWS PHOTOS CNP POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί