Υπάλληλος καθαριότητας πέταξε στα σκουπίδια έργο τέχνης…με “κουτάκια μπύρας” – Βίντεο

Ένα ολλανδικό μουσείο ανακάλυψε ένα έργο τέχνης που μοιάζει με δύο άδεια δοχεία μπύρας αφού ένα μέλος του προσωπικού το πέταξε κατά λάθος στον κάδο σκουπιδιών νομίζοντας ότι ήταν σκουπίδια.

Το έργο, με τίτλο All The Good Times We Spent Together από τον Γάλλο καλλιτέχνη Alexandre Lavet , φαίνεται με την πρώτη ματιά να είναι δύο πεταμένα και βαθουλωμένα τενεκεδάκια μπύρας.

Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά δείχνει ότι στην πραγματικότητα είναι σχολαστικά ζωγραφισμένα στο χέρι με ακρυλικά και «απαιτούν πολύ χρόνο και προσπάθεια για να δημιουργηθούν», σύμφωνα με το μουσείο.

Όμως η καλλιτεχνική τους αξία χάθηκε από έναν μηχανικό, ο οποίος τους είδε να εκτίθενται σε έναν ανελκυστήρα και τους έριξε στον κάδο.

Ο Froukje Budding, εκπρόσωπος του μουσείου LAM στο Lisse, στη δυτική Ολλανδία , είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα έργα τέχνης συχνά αφήνονται σε ασυνήθιστα μέρη – εξ ου και εκτίθενται σε ανελκυστήρα.

«Προσπαθούμε να εκπλήσσουμε τον επισκέπτη όλη την ώρα», είπε. Ο επιμελητής Elisah van den Bergh επέστρεψε από ένα σύντομο διάλειμμα και παρατήρησε ότι τα κουτιά είχαν εξαφανιστεί.

Τα βρήκε στους κάδους ακριβώς την ώρα που επρόκειτο να πεταχτούν έξω.

Τόνισε ότι δεν υπήρχαν «άσχημα συναισθήματα» προς τον μηχανικό, ο οποίος μόλις είχε ξεκινήσει στο μουσείο. «Απλώς έκανε τη δουλειά του», είπε.

Το περιστατικό είναι το τελευταίο σε μια μακρά σειρά ατυχών πραγμάτων που συμβαίνουν σε έργα τέχνης σε γκαλερί και μουσεία. Το 2023, ένας άνδρας που είπε ότι πεινούσε έφαγε μια μπανάνα που είχε κολληθεί σε έναν τοίχο ως μέρος μιας εγκατάστασης του Ιταλού καλλιτέχνη Maurizio Cattelan σε μια γκαλερί στη Σεούλ.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί