Οικογένεια ξεκληρίστηκε στη Σεβίλλη: Εξερράγη μπαταρία κινητού και κάηκαν ζωντανοί! Βίντεο

Μια οικογένεια έχασε τη ζωή της με τραγικό τρόπο αφού εγκλωβίστηκε σε πυρκαγιά σε σπίτι που προκλήθηκε από κινητό τηλέφωνο.

Ο Jose Antonio Rendon, 47 ετών, η σύζυγός του Antonia Hidalgo, 56, και οι δύο γιοι τους Jose Antonio, 20, και Adrian, 16, σκοτώθηκαν στην τρομακτική πύρινη λαίλαπα στην Ισπανία. Οι γείτονές τους προσπάθησαν απεγνωσμένα να τους σώσουν, αλλά τα παράθυρα και οι πόρτες τους ήταν εφοδιασμένα με κάγκελα για επιπλέον ασφάλεια.

Σύμφωνα με αναφορές, οι γείτονες παρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά λίγο μετά τις 8 το πρωί της Κυριακής. Τα θύματα πιστεύεται ότι ακόμη κοιμόντουσαν και δεν είχαν χρόνο να βγουν έξω με τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που είχαν δημιουργηθεί στο σπίτι. Το σώμα του χονδρέμπορου φρούτων Χοσέ Αντόνιο βρέθηκε στον επάνω όροφο μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά τους στον κάτω όροφο, όταν οι πυροσβέστες κατάφεραν τελικά να προσπελάσουν το ακίνητο.

Ένας εκπρόσωπος της Πολιτικής Φρουράς στη Σεβίλλη δήλωσε: «Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η φωτιά προκλήθηκε από την έκρηξη της μπαταρίας ενός κινητού τηλεφώνου που ήταν φορτισμένο στο ισόγειο, σε έναν καναπέ». Ο δήμαρχος της Guillena, Lorenzo Medina, δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον τόπο της τραγωδίας: «Οποιοσδήποτε απροσδόκητος θάνατος είναι δραματικός, αλλά σε αυτήν την περίπτωση πολύ περισσότερο λόγω των συνθηκών και του γεγονότος ότι τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους, οι δύο γονείς και τα παιδιά τους ηλικίας 16 και 20 ετών».

Μια φίλη είπε σε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στο Facebook , αναφερόμενη στη μαμά των αγοριών με το μικρό της όνομα Toni: «Ο Χοσέ Αντόνιο Ρέντον, ο Τόνι Χινταλγκό και τα παιδιά τους Χοσέ και Άντριαν. Τι λυπηρό που σας βλέπω να φεύγετε με τόσο τραγικό τρόπο! Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες και δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον πόνο. Είμαι βέβαιη ότι οι ψυχές σας θα είναι πιο ευτυχισμένες από ποτέ στο πολύτιμο μέρος που πηγαίνουμε όλοι στο τέλος του πρώτου μας δρόμου. Αυτό δεν είναι αντίο, αλλά «τα λέμε αργότερα», αν και λυπηρό».

Η πυρκαγιά της Κυριακής ήταν η δεύτερη πιο θανατηφόρα πυρκαγιά σε κατοικίες μέχρι στιγμής φέτος στην Ισπανία. Τον Φεβρουάριο μια καταστροφική πυρκαγιά σε δύο πολυκατοικίες κατοικιών στη Βαλένθια σκότωσε 10 ανθρώπους και στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 100 κατοικίδια. Οι εκρήξεις της μπαταρίας του τηλεφώνου έχουν συνδεθεί με πολλούς θανάτους. Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Alua Asetkyzy Abzalbek, 14 ετών, σκοτώθηκε στον ύπνο της αφού το smartphone φόρτισης εξερράγη στο μαξιλάρι της καθώς κοιμόταν στο σπίτι της στο Bastobe του Καζακστάν.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί