Σπάνια συνέντευξη τoυ Λαβρόφ σε δυτικό ΜΜΕ: Το μήνυμα για την παγκόσμια τάξη πραγμάτων

Ξεκάθαρη δήλωση από τον Ρώσο διπλωμάτη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν «επικίνδυνες συνέπειες» εάν συνεχίσουν την αυξανόμενη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία αντί να υποστηρίξουν μια προτεινόμενη ρωσική διευθέτηση που θα έβλεπε τη Μόσχα να καταλάβει τμήματα εδάφους!

Αυτό δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε μία σπάνια συνέντευξη του σε δυτικό μέσο ενημέρωσης!

Μιλώντας στο Newsweek, o Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτό που έχουμε κατά νου είναι ότι η παγκόσμια τάξη πραγμάτων πρέπει να προσαρμοστεί στην τρέχουσα πραγματικότητα», είπε και προσέθεσε: “Σήμερα ο κόσμος ζει την “πολυπολική στιγμή”. Η στροφή προς την πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων είναι ένα φυσικό μέρος της εξισορρόπησης των δυνάμεων, που αντανακλά αντικειμενικές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία και την γεωπολιτική. Η Δύση περίμενε περισσότερο από τους άλλους. Ωστόσο, έχει αρχίσει επίσης να συνειδητοποιεί ότι αυτή η διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη».

«Μιλάμε για ενίσχυση νέων κέντρων εξουσίας και λήψης αποφάσεων στον Παγκόσμιο Νότο και στην Ανατολή. Αντί να επιδιώκουν την ηγεμονία, αυτά τα κέντρα αναγνωρίζουν τη σημασία της κυρίαρχης ισότητας και της πολιτισμικής διαφορετικότητας και υποστηρίζουν την αμοιβαία επωφελή συνεργασία και το σεβασμό των συμφερόντων του άλλου», υπογράμμισε και κατέληξε:

Η πολυπολικότητα εκδηλώνεται στον αυξανόμενο ρόλο των περιφερειακών ενώσεων, όπως η EAEU [Ευρασιατική Οικονομική Ένωση], η SCO [Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης], η ASEAN [Ένωση των Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας], η Αφρικανική Ένωση, η CELAC [Κοινότητα Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής κράτη] και άλλα. Οι BRICS [με επικεφαλής τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και την Νότια Αφρική] έχουν γίνει πρότυπο πολυμερούς διπλωματίας. Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να παραμείνουν ένα φόρουμ για την ευθυγράμμιση των συμφερόντων όλων των χωρών».

Η Ρωσία είναι ξεκάθαρη με αυτά που θέλει για τον πλανήτη! Πώς θα πράξει η διεθνιστική Δύση; Για την ώρα ο πλανήτης περιμένει τις εκλογές στις ΗΠΑ!

Με πληροφορίες από Newsweek, photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί