Μια «δίκαιη τάξη πραγμάτων» θέλει ο Πούτιν! Τι δήλωσε στους ηγέτες της CIS

Οι ηγέτες της CIS ή ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών, πρώην σοβιετικά κράτη)

συντονίζουν συνεχώς τις θέσεις σε βασικά παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έπειτα από τα λόγια Λαβρόφ τάχθηκε και αυτός υπέρ μια διαφορετικής τάξης πραγμάτων στον πλανήτη, την οποία αποκάλεσε δίκαια!

“Συντονίζουμε συνεχώς θέσεις σε βασικά παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα. Επιπλέον, οι προσεγγίσεις μας σχετικά με αυτά είναι παραδοσιακά κοντινές ή απόλυτα συμπίπτουσες”, είπε ο Πούτιν σε μια συνεδρίαση του διευρυμένου Συμβουλίου Αρχηγών Κρατών της ΚΑΚ .

Όλες οι χώρες της ΚΑΚ υποστηρίζουν την διαμόρφωση μιας δίκαιης παγκόσμιας τάξης με τον κεντρικό ρόλο του ΟΗΕ, προσέθεσε.

«Στην σημερινή δύσκολη κατάσταση στον κόσμο, είναι εξαιρετικά σημαντικό όλα τα κράτη της ΚΑΚ να υποστηρίζουν τη διαμόρφωση μιας δίκαιης παγκόσμιας τάξης βασισμένης σε παγκοσμίως αναγνωρισμένες αρχές του διεθνούς δικαίου με κεντρικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Επιπλέον, ο Πούτιν σημείωσε ότι η ΚΑΚ αναπτύσσεται και όλοι οι ηγέτες των κρατών που συγκεντρώθηκαν στη σύνοδο κορυφής τάσσονται υπέρ της περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας.

«Πιστεύουμε ότι η καθιέρωση στενής συνεργασίας με τους BRICS μέσω της συμμετοχής της ΚΑΚ… ενίσχυσε τη θέση της συνεργασίας μας, της κοινοπολιτείας μας στις παγκόσμιες υποθέσεις», πρόσθεσε ο Πούτιν.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί