Στίγκας: Στην χώρα μας δρα η “πέμπτη φάλαγγα”

"Επιβάλλεται να βοηθηθεί η σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία από το άγχος της καθημερινότητας, και ένα τεράστιο βάρος είναι η ακρίβεια και ο εξοντωτικός Φ.Π.Α. που έχει καταντήσει το απόλυτο χαράτσι.

Εμείς, οι “Σπαρτιάτες”, λέμε γενική οικονομική ενίσχυση, μειώνοντας γενναία τον ΦΠΑ, τουλάχιστον στα τρόφιμα κατ΄αρχήν και στη συνέχεια σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του κόμματος των “Σπαρτιατών”, Βασίλης Στίγκας, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών “Κώδικας Φόρου Προστιθέμενης Αξίας”.

Παράλληλα, ο κ.Στίγκας έκανε την πρόταση “να μην υπάρχει ΦΠΑ στα τρόφιμα, στις ακριτικές περιοχές, του Ανατολικού Αιγαίου και στην άγονη γραμμή”, ενώ προσέθεσε πως “πρέπει να γίνει κάτι και με την αισχροκέρδεια που παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις στη χώρα μας”.

Επίσης, ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών” εξαπέλυσε επίθεση τόσο στη σημερινή κυβέρνηση, όσο και στις προηγούμενες, στα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων:”Οι πολίτες είναι στο έλεος της ανίκανης κυβέρνησης και στην μέγγενη της ακρίβειας. Θα πρέπει να να δούμε ότι το πρόβλημα διογκώνεται επικίνδυνα σε βαθμό εθνικής τραγωδίας, όσον αφορά στις ακριτικές περιοχές και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι λοιπές δραστηριότητες, οι επιχειρήσεις και όλες οι συναλλαγές, θα πρέπει να έχουν πολύ μικρό Φ.Π.Α, γύρω στο 5% ή και μηδενικό, ώστε να ενισχύσουμε πληθυσμιακά και οικονομικά τα νησιά και τις ακριτικές περιοχές της χώρας μας. Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε οι Ελληνες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλες οι ανάλγητες κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια προκάλεσαν αυτό το χάος και σήμερα έχουν φέρει την καταστροφή. Και δεν μπορεί να περιμένεις τίποτα”.

“Μειώνονται οι αντοχές ελληνικού λαού και αυξάνεται η αλλαζονική και καθεστωτική αναλγησία της κυβέρνησης”, ισχυρίστηκε ακόμη, ενώ όσον αφορά την υπογεννητικότητα, ο κ.Στίγκας την χαρακτήρισε ως “βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας”

Στη συνέχεια ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών” άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, αναφέροντας:”Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθε φορά ξεπερνάει τον εαυτό του σε πολιτική θρασύτητα και στην πρόσφατη επίσκεψη του στον ΈΒρο μας το απέδειξε ξανά. «Η Ελλάδα είναι χώρα – πρότυπο στη φύλαξη των συνόρων, και των χερσαίων και των θαλασσίων» δήλωσε ανερυθρίαστα, την ώρα που τον διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα. Σύμφωνα με την γαλλική “Le Figaro”, οι μεταναστευτικές ροές φέτος στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 222% σε σχέση με το 2023. Αποτελεσματική η πολιτική της Μελόνι στην Ιταλία που μείωσε τις αφίξεων λαθρομεταναστών κατά 65%. Η δική σας πολιτική είναι καταστροφική. Μια φορά ψεύτης, για πάντα ψεύτης”.

Ο κ.Στίγκας έκανε ειδική αναφορά στους πολύτεκνους, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν βοήθεια από την κυβέρνηση, ενώ ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Εβαλαν κόφτη στο επίδομα παιδιού σε οικογένειες με Ι.Χ αυτοκίνητο άνω των 1600 κυβικών. Ολοι γνωρίζουμε ότι σε πολύτεκνους από τέσσερα παιδιά και πάνω δεν αρκεί ένα απλό ΙΧ. Χρειάζεται ένα λεωφορειάκι με επτά η εννέα θέσεις για να μετακινείται η οικογένεια με ασφάλεια”.

Επίσης, καταδίκασε τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Ελλάδα υπέρ της Χαμάς, ενώ αναρωτήθηκε “γιατί δεν έγινε καμία πορεία για τον 26χρονο Ίωνα Καρούση που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τρομοκράτες”.

Τέλος, ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών” σημείωσε:”Στην χώρα μας δρα η “πέμπτη φάλαγγα”. Πρέπει όλα να δούμε τον κίνδυνο που έρχεται εξ ανατολών και να συνταχθούμε όλοι οι Ελληνες για να αντιμετωπίσουμε όλο αυτό που έρχεται”.

ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί