Ο κυκλώνας Milton απειλεί και τους Έλληνες της Φλόριντα! ΒΙΝΤΕΟ από το ξακουστό Tarpon Springs

Προσπαθούν να βρουν καταφύγιο σε φίλους και συγγενείς τους σε άλλες περιοχές

Ο κυκλώνας Μίλτον προσεγγίζει τις ακτές του Κόλπου της Φλόριντας σήμερα, αφήνοντας στους κατοίκους μονάχα λίγες ώρες για να εκκενώσουν την περιοχή ή να προστατευτούν προτού η καταιγίδα προκαλέσει μια απειλητική άνοδο της στάθμης της θάλασσας, συνοδευόμενη από θυελλώδεις ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις, σε μια περιοχή που επλήγη από τον κυκλώνα Helene πριν από δύο εβδομάδες και με φωνές να επιμένουν πως αυτό που συμβαίνει δεν είναι τυχαίο!

Εκατομμύρια άνθρωποι κατά μήκος της ακτογραμμής άνω των 483 χιλιομέτρων έχουν λάβει εντολές να απομακρυνθούν και οι αρχές εξέδωσαν ολοένα και πιο επείγουσες προειδοποιήσεις σήμερα το πρωί, καθώς πλησιάζουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Μαζί με αυτούς και χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους για να γλυτώσουν! Όπως είναι φυσικό φοβούνται για τις περιουσίες τους!

Ο κάθε ένας από τους Έλληνες των ΗΠΑ θα φροντίσει για το πού θα πάει να βρει καταφύγιο με πολλούς να έχουν υπ΄ όψιν τους συγγενείς και φίλους!

Οι περισσότεροι από αυτούς ζουν στο Tarpon Springs, στην κομητεία Pinellas της Φλόριντα, το οποίο μοιάζει με ελληνικό νησί, με τις μπλε και λευκές κατασκευές, τα ονόματα των δρόμων, τις βάρκες στο λιμάνι και τα καταστήματα και τα εστιατόρια με ελληνικό θέμα! Βρίσκεται κατά μήκος της ακτής του Κόλπου του Μεξικού, με την ελληνική κοινότητα της περιοχής να θεωρείται ως μία από τις πιο οργανωμένες του εξωτερικού!

Οι Έλληνες εισήγαγαν την τεχνική της σπογγαλιείας στο Tarpon Springs! Οι πρώτοι δύτες ήρθαν από τα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Αίγινα και την Ύδρα και από τα Δωδεκάνησα, την Κάλυμνο, την Σύμη και την Χάλκη, μεταξύ των άλλων.

Ο πληθυσμός των Ελλήνων στο Tarpon Springs υπολογίζεται στους 3.500, εντούτοις σε όλη την περιφέρεια οι Έλληνες μπορεί και να ξεπερνούν τους 120.000!

Βάσει εκτιμήσεων η περιοχή των Ελλήνων θα δεχθεί μεγάλο χτύπημα!

Δείτε βίντεο, σύμφωνα με αυτόν που το ανέβασε, πριν μερικές ώρες από την περιοχή που ελπίζει να μην πληγεί σοβαρά από αυτό που έρχεται:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo ΕΠΑ-ΕΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί