Δύο μωρά πάντα ανοίγουν για πρώτη φορά τα μάτια τους σε ζωολογικό κήπο – Ένα γλυκό βίντεο

Τεντώνονται για λίγο, χασμουριούνται πολύ και μετά αλλάζουν θέση με την κοιλιά τους γεμάτη γάλα – έτοιμα να ξανακοιμηθούν!

Από τις 22 Αυγούστου, ο Ζωολογικός Κήπος του Βερολίνου καλωσόρισε δύο νέα μικρά πάντα. Μέχρι τώρα, τα δίδυμα και η μητέρα τους, Μενγκ Μενγκ (11), έχαιραν φροντίδα στα παρασκήνια στον κήπο των Panda, μακριά από τα μάτια των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου. Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει: από τις 16 Οκτωβρίου, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν τα μωρά πάντα καθώς μεγαλώνουν.

Τις εβδομάδες από τη γέννησή τους, τα δύο μικρά έχουν παίρνουν βάρος καθημερινά. Αφού μετακόμισαν πρόσφατα από τη θερμοκοιτίδα στο δικό τους «κρεβάτι panda», είναι έτοιμα για το επόμενο βήμα, επιτρέποντας στους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου να ρίξουν μια πρώτη ματιά. Ο διευθυντής του Ζωολογικού Κήπου και του Tierpark Dr. Andreas Knieriem είναι ενθουσιασμένος: “Είμαι τόσο χαρούμενος που και τα δύο μικρά αναπτύσσονται τόσο καλά και που σύντομα θα μπορούμε να μοιραστούμε τη χαρά μας με τους επισκέπτες μας. Το να δεις ένα μωρό panda με τα μάτια σου είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, ακόμη και για βετεράνους ζωολογικών κήπων όπως εγώ. Γνωρίζουμε από τις πολλές έρευνες που λάβαμε ότι οι θαυμαστές των panda περίμεναν με ανυπομονησία αυτή τη στιγμή».

Από τις 16 Οκτωβρίου, τα μικρά πάντα θα εκτίθενται καθημερινά για περίπου μία ώρα από τις 13:30 έως τις 14:30 στον κήπο των Panda.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί