Αίγινα: Ρεκόρ επισκεψιμότητας στο νησί με έμφαση στο μοναδικό μνημείο, το ναό της Αφαίας

Το Σάββατο συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου

Αλλάζει ταχύτητα ο τουρισμός στην Αίγινα, η οποία εμπλουτίζει το τουριστικό της χαρτοφυλάκιο στρέφοντας το βλέμμα στον πολιτισμό, με έμφαση στο ναό της Αφαίας που κάθε μέρα που περνάει προχωρούν οι εργασίες ηλεκτροδότησής του (υπόγεια καλωδιοποίηση 7χλμ), όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού Σταύρος Καλαμάκης.

Ο κ. Καλαμάκης μιλώντας και για τον προσωπικό του αγώνα, προς την κατεύθυνση της ανάδειξης του ναού, σημειώνει ότι πρόκειται για ένα μοναδικό μνημείο στο νησί, που αποτελεί και την κορωνίδα στην προσέλκυση επισκεπτών και για το λόγο αυτό ζητάει την επιτάχυνση των έργων που αφορούν το μοναδικό αυτό μνημείο.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσει και συναυλία του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, με την επισκεψιμότητα στο νησί να φτάνει στο ζενίθ το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η Αίγινα φέτος θα σπάσει κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας ξεπερνώντας τα 2 εκατομμύρια επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, με τον κ. Καλαμάκη να κάνει λόγο για μια χρονιά που δεν έχει προηγούμενο. Εξηγώντας την παραπάνω θετική εξέλιξη, σημειώνει ότι η δρομολόγηση 4 νέων καταμαράν έχει αποδώσει τα μέγιστα προς την κατεύθυνση της επισκεψιμότητας στο νησί.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί