Tαραχή στην Γερμανία: Μέλη του CDU έκαναν πολιτική πρόταση για να αλλάξουν τα δεδομένα

Κάπως πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα, με την δεξιά πτέρυγα των χριστιανοδημοκρατών να κινητοποιείται!

Έξι μέλη του κόμματος της κεντροδεξιάς Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερμανίας μίλησαν την Τετάρτη υπέρ των διαπραγματεύσεων με το εθνικοδεξιό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), το οποίο ήρθε δεύτερο στις τοπικές εκλογές στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Σαξονίας. παρά τον χαρακτηρισμό του ως εξτρεμιστή.

Η CDU θεωρείται κεντροδεξιό κόμμα, ωστόσο, διατηρεί δεξιές πτέρυγες και ειδικά στην Βαυαρία υπάρχει η πιο παραδοσιακή CSU (χριστιανοκοινωνική ένωση), η οποία συνυπάρχει με την CDU σε ομοσπονδιακό επίπεδο υπό την ονομασία : «CDU/CSU».

“Ένας πολιτικός αντίπαλος δεν πρέπει να θεωρείται εχθρός εάν δεν καταφύγει στη βία. Αυτό σημαίνει επίσης ότι όλοι οι δημοκρατικά εκλεγμένοι βουλευτές πρέπει να συνομιλούν με όλους τους άλλους δημοκρατικά εκλεγμένους βουλευτές”, αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μια ανοιχτή επιστολή που υπογράφει ο πρώην γενικός γραμματέας του CDU στη Σαξονία, Frank Kupfer, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Σαξονίας Manfred Kolbe και τέσσερα άλλα μέλη του κόμματος.

Εν μέσω της τρέχουσας οικονομικής και μεταναστευτικής κρίσης, η Γερμανία χρειάζεται μια νέα πολιτική κουλτούρα συνεργασίας, είπαν οι πολιτικοί του CDU .

«Το 30% των κατοίκων της Σαξονίας ψήφισαν υπέρ του AfD και ο σεβασμός μας για αυτούς τους ψηφοφόρους απαιτεί να μιλήσουμε και με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους», τονίζει η επιστολή.

Το CDU κέρδισε τις εκλογές στη Σαξονία την 1η Σεπτεμβρίου, εξασφαλίζοντας 41 έδρες από τις 120, ενώ το AfD έλαβε 40, ερχόμενο πρώτο σε ένα άλλο κρατίδιο την Θουριγγία και στο Βρανδεμβούργο κέρδισε εξίσου την δεύτερη θέση!

Το 2023, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV), η γερμανική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, χαρακτήρισε τους σχηματισμούς της AfD στις πολιτείες της Σαξονίας, της Θουριγγίας και της Σαξονίας-Άνχαλτ ως δεξιούς εξτρεμιστές.

Παρόλα αυτά, το AfD ήρθε δεύτερο στις ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2024, ξεπερνώντας τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες του Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς. Το AfD υποστηρίζει σκληρότερους ελέγχους της μετανάστευσης και λύση στην σύγκρουση στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων και όχι με πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί