Ο Ερντoγάν και το μεγαλύτερο τζαμί των Βαλκανίων! Θα μπορέσει να «αντιδράσει» η Ελλάδα;

Σημαντικές και επικίνδυνες εξελίξεις

Στην Αλβανία δίνει το «παρών» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα εγκαινιάσει στα Τίρανα το νέο τέμενος της αλβανικής πρωτεύουσας Namazgja, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια! Μάλιστα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην γειτονική Σερβία, η οποία πνέει τα μένεα με την κυβέρνηση και ειδικά κατά της Ντόρας Μπακογιάννη για το θέμα του Κοσσόβου!

Πώς θα «αντιδράσει» η Ελλάδα απέναντι στην τουρκική διείσδυση στα Βαλκάνια, ειδικά όταν η κυβέρνηση χάνει και τους τελευταίους συμμάχους της στην περιοχή;

Η ανέγερση του τζαμιού άρχισε το 2015, ενώ χαρακτηρίζεται το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, έχοντας τέσσερις μιναρέδες ύψους 35 μέτρων ο καθένας και η δομή του παραπέμπει στην οθωμανική αρχιτεκτονική.

Όπως μεταδίδεται, γύρω από το τέμενος θα υπάρχουν εγκαταστάσεις που θα λειτουργούν ως πολιτιστικό κέντρο, βιβλιοθήκη, εκθεσιακός χώρος, αίθουσα συνεδρίων, «μουσείο συνύπαρξης» και ιεροδιδασκαλείο. Η Μουσουλμανική Κοινότητα Αλβανίας και η Τουρκία, με επικεφαλής τον μουφτή Τιράνων Γκαζμέντ Τεκία, θα έχουν από κοινού την διαχείρισή του

Και φυσικά η τουρκική ισλαμική επιρροή θα περάσει, αν δεν έχει περάσει ήδη, και στην Ελλάδα, στοχεύοντας τους μουσουλμάνους αλλοδαπούς που ολοένα και αυξάνονται με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Ο ηγέτης της Τουρκίας θα συναντηθεί στα Τίρανα και με τον θρησκευτικό ηγέτη των μουσουλμάνων Μπεκτασήδων στην Αλβανία, Εντομοντ Μπραχίμαϊ. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, φέρεται να επιδιώκει να ιδρύσει εντός της επικράτειας της Αλβανίας ένα κυρίαρχο μουσουλμανικό κράτος Μπεκτασήδων, στο πρότυπο του Βατικανού, με τις ευλογίες φυσικά του Ερντογάν, ο οποίος περικυκλώνει την «χριστιανική» Ελλάδα!

Η ατζέντα του Ερντογάν στα Τίρανα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να προεδρεύσει μαζί με τον Αλβανό πρωθυπουργό στην προγραμματισμένη διακυβερνητική διάσκεψη μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών και να γίνει δεκτός από τον Αλβανό πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπαϊράμ Μπέγκαϊ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί