Μαρινάκης: Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι το επίσημο τέλος των κάθε λογής εμπόρων ελπίδας

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

είπε σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για τον προϋπολογισμό, ότι όλα όσα ανέφερε η κυβέρνηση περνάνε μέσα από το μεσοπρόθεσμο. «Είναι το επίσημο τέλος των κάθε λογής εμπόρων ελπίδας. Ένας εξ αυτών είναι και ο υπηρεσιακός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αν απαντούσαμε θα ήταν σαν να αμφισβητούσαμε ότι έξω είναι μέρα και έχει ήλιο», ανέφερε, επισημαίνοντας πως πλέον τα προγράμματα θα πρέπει να είναι κοστολογημένα. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως δεν αμφισβητείται ότι η Ελλάδα θα «τρέξει» με μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από ό,τι στην Ευρώπη, ως προς το χρέος είναι δεδομένο ότι θα μειωθεί κι άλλο ως προς το ΑΕΠ, ότι είναι δεδομένο πως οι μισθοί θα αυξηθούν περισσότερο από ό,τι οι τιμές, ότι είναι δεδομένα όσα προαναγγέλλει ο προϋπολογισμός ως προς τις επενδύσεις και το ισοζύγιο εξαγωγών-εισαγωγών όπως και οι 12 φόροι που θα μειωθούν. «Έχει δικαίωμα ο καθένας να ερμηνεύει οτιδήποτε όπως τον βολεύει αλλά έρχεται η αλήθεια και τον διαψεύδει», σημείωσε.

  Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στην αντιπολίτευση και αν είναι ικανοποιημένη η ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε τα εξής: «Το αν θα πετύχουμε το στόχο μας στις εκλογές θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητά μας. Είναι στο χέρι μας. Θεωρώ ότι έχουμε απολογισμό που δείχνει αξιοπιστία και πρόοδο. Θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και θα αξιολογηθούμε. Για το ΠΑΣΟΚ είναι εσωκομματική διαδικασία, δεν εκφράζουμε άποψη. Να δούμε από τη Δευτέρα αν θα διατυπώσει κάποια κοστολογημένη εναλλακτική πρόταση χωρίς τη λογική που είχε μέχρι σήμερα μιμούμενο τον ΣΥΡΙΖΑ του όχι σε όλα. Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πάλι πολύ λάθος και θεσμικά και πολιτικά να σχολιάζουμε την κατάσταση αυτή. Δεν θεωρώ ότι όλα αυτά που ζούμε είναι τυχαία. Βλέπουμε τους ίδιους να πέφτουν σε παγίδες που προσπάθησαν να στήσουν. Σε καμία περίπτωση όμως όλο αυτό δεν κάνει καλό σε κανένα. Ούτε στην κυβέρνηση κάνει καλό, ούτε στο πολιτικό σύστημα. Μακάρι κάποια στιγμή ένα από αυτά τα κόμματα να καταφέρει ως συμπεριφερθεί ως σοβαρή αντιπολίτευση».

Ερωτηθείς για ποσό που φέρεται να έχει πληρώσει η Άννα Μαρία Γκλίξμπουργκ απάντησε πως θα απευθυνθεί στο αρμόδιο υπουργείο για να δώσει απάντηση.

 Σχετικά με το ΕΣΥ και το προσωπικό με αφορμή και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νοσοκομείο «Παίδων», ο κ. Μαρινάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το προσωπικό έχει αυξηθεί κατά περίπου 10%. Αντιστοίχως και οι απολαβές από 10% έως 35%. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα αυτά είναι αρκετά. Χρειάζονται περισσότερα. Γι’ αυτό στις προσλήψεις του 2025 τη μερίδα του λέοντος για ακόμα μία χρονιά θα έχει ο τομέας υγείας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τις άδειες μητρότητας αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει τη μεγαλύτερη στήριξη μεταπολιτευτικά στην εργαζόμενη μητέρα. Σημείωσε ότι το καθεστώς που διέπει τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς είναι διαφορετικό και γι’ αυτό δεν υπήρχε η δυνατότητα αυτή η αύξηση να επεκταθεί. «Δεν εξαιρέθηκαν. Λαμβάνουν κάτι που είναι λιγότερο ως προς το χρονικό διάστημα. Τα κριτήρια με τα οποία δίνεται το επίδομα αυτό έχει να κάνει με τη σχέση εργασίας», συμπλήρωσε.

 Σε ό,τι αφορά δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ κ. Μαρκόπουλου για φαινόμενα αλαζονείας στην κυβέρνηση ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως «κάνουμε κάθε προσπάθεια να μην υπάρχει κανένα τέτοιο στίγμα και είναι σημαντικό να το επισημαίνουμε όπως έκανε ο βουλευτής της ΝΔ».

 Πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση στη μεγάλη εικόνα δείχνει το εντελώς αντίθετο αλλά όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά».

  (ΑΠΕ -ΜΠΕ / Ν. Αρμένης / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί