Ρωσία: Αβάσιμες οι κατηγορίες των Μυστικών Υπηρεσιών της Βρετανίας

Ο ισχυρισμός του επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας ασφαλείας ΜΙ5 ότι η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας GRU είναι αποφασισμένη να προκαλέσει χάος στη Βρετανία και την Ευρώπη είναι αβάσιμος και του αξίζει να αγνοηθεί, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο επικεφαλής της MI5 Κεν Μακάλουμ ανέφερε σε μια ομιλία προχθές, Τρίτη, πως η GRU είναι σε “διαρκή αποστολή για να προκαλέσει χάος στους δρόμους της Βρετανίας και της Ευρώπης: έχουμε δει εμπρησμό, δολιοφθορά και περισσότερα”.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η Ρωσία δεν θα δεχθεί τέτοιους ισχυρισμούς και πως δεν αξίζουν να τους δίνεται προσοχή.

“Όλες αυτές οι δηλώσεις είναι απολύτως ατεκμηρίωτες και αβάσιμες”, είπε.

Στο υπόβαθρο του πολέμου στην Ουκρανία, ευρωπαϊκές χώρες και η συμμαχία του ΝΑΤΟ έχουν κατηγορήσει Ρώσους κατασκόπους ότι έχουν ξεκινήσει εχθρικές δραστηριότητες σε όλη την ήπειρο τους τελευταίους μήνες.

Σε κοινό άρθρο στους Financial Times τον περασμένο μήνα, οι επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ και της βρετανικής εξωτερικής υπηρεσίας κατασκοπείας MI6 ανέφεραν πως εργάζονται από κοινού προκειμένου να διαταράξουν μια “απερίσκεπτη εκστρατεία δολιοφθοράς σε όλη την Ευρώπη την οποία διεξάγουν οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, και την κυνική χρήση της τεχνολογίας για τη διάδοση ψεμάτων και παραπληροφόρησης που έχει σχεδιαστεί για να βλάψει τις καλές σχέσεις μεταξύ μας”.

ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί