Η Έ. Κουντουρά ζητά ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης με 4 παρεμβάσεις της στην ολομέλεια του ΕΚ

Τέσσερις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος, έκανε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Κουντουρά, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη διαμόρφωση ευρωπαϊκού σχεδίου για το διογκούμενο αυτό πρόβλημα στην Ευρώπη.

Η συζήτηση του ΕΚ με την Κομισιόν αφορά τρόπους ενθάρρυνσης των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων με στόχο την αξιοπρεπή και οικονομικά προσιτή στέγαση στην Ευρώπη.

Η ευρωβουλευτής, με τέσσερις παρεμβάσεις της, προτείνει την προστασία πολιτών από πλειστηριασμούς και εξώσεις, ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας στα κράτη-μέλη, ευρωπαϊκή στρατηγική και ειδικό ταμείο για δημόσια, κοινωνική και οικονομικά προσιτή στέγη για τις νέες και τους νέους, καθώς και να εξαιρεθούν από τον υπολογισμό των δημοσίων ελλειμμάτων των χωρών οι δημόσιες επενδύσεις στον τομέα της στέγασης.

Σημειώνεται ότι η αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης έχει συμπεριληφθεί στις κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής της Κομισιόν 2024-2029, που προανήγγειλε ήδη το πρώτο ευρωπαϊκό σχέδιο για οικονομικά προσιτή στέγαση και την ανάθεση του χαρτοφυλακίου σε επίτροπο υπεύθυνο για τον συγκεκριμένο τομέα πολιτικής.

Η Έλενα Κουντουρά από την προηγούμενη θητεία της «πιέζει και παρεμβαίνει συστηματικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προστασία των πολιτών και την εξασφάλιση του δικαιώματος πρόσβασης όλων σε οικονομικά προσιτή και αξιοπρεπή στέγαση», όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί