Περιφέρεια Κρήτης: Προσφέρει 33 απινιδωτές τελευταίας γενιάς στους δήμους του Ν. Ρεθύμνου

Τριάντα τρεις απινιδωτές τελευταίας γενιάς προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης θα δοθούν στους Δήμους της Π.Ε Ρεθύμνης, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΖΩΗ» της Περιφέρειας

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εκπαίδευση των πολιτών και στην παροχή πρώτων βοηθειών με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Οι απιδινωτές που παραδόθηκαν χτες στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης είναι τελευταίας γενιάς και προορίζονται να δοθούν στους Δήμους και συγκεκριμένα σε αθλητικούς χώρους και πολυσύχναστα σημεία καθ΄ υπόδειξη των δημοτικών Αρχών. Σύμφωνα με την περιφερειακή Αρχή, προβλέπεται η επέκταση του προγράμματος στις σχολικές μονάδες ώστε οι μαθητές και μαθήτριες να εκπαιδευτούν στην παροχή πρώτων βοηθειών και στη χρήση απινιδωτή.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, δήλωσε ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «ΖΩΗ» «στοχεύει στην εκπαίδευση των πολιτών και στην παροχή πρώτων βοηθειών με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και περιλαμβάνει την εγκατάσταση 270 απινιδωτών τελευταίας γενιάς σε αθλητικούς χώρους και πολυσύχναστα σημεία σε όλη την Κρήτη» και προσέθεσε: «Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται η χαρτογράφηση των ήδη εγκατεστημένων απινιδωτών, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σήμερα παραλάβαμε στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης 33 απινιδωτές νέας γενιάς, που θα δοθούν στους δήμους για να τοποθετηθούν σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία, που οι δημοτικές Αρχές έχουν ήδη προτείνει».

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Μ. Λαμπαθάκης / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί