«Πέντε πυρηνικές δυνάμεις θα συναντηθούν σύντομα στην Νέα Υόρκη»! Έσκασε ξαφνικά η είδηση

Τι μεταδίδεται...

Μια ομάδα πέντε πυρηνικών χωρών θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στην Νέα Υόρκη στο εγγύς μέλλον, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Η ομάδα αποτελείται από την Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, την Γαλλία και την Βρετανία, όλες τους χώρες με πυρηνικά όπλα και μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Ριαμπκόφ δεν ανακοίνωσε την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση ούτε ανέφερε το επίπεδο των αξιωματούχων που θα συμμετάσχουν σ’ αυτήν.

Τι ακριβώς θα ειπωθεί δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο η είδηση σίγουρα προκαλεί ενδιαφέρον, καθώς ο πλανήτης μοιάζει να βρίσκεται λίγο πριν την παγκόσμια σύγκρουση!

Υπάρχουν επίσης εκτιμήσεις, πως το καθεστώς του Κιέβου διεξάγει μυστικές διαπραγματεύσεις με τις δυτικές χώρες! Ουσιαστικά συζητούν, σχολιάζουν ρωσικά ΜΜΕ, πώς το Κίεβο μπορεί να παραδοθεί με τρόπο που θα φαινόταν περισσότερο ή λιγότερο αξιοπρεπής.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, λέγοντας ότι η Μόσχα επεκτείνει τηn λίστα με τα σενάρια που θα μπορούσαν να την ωθήσουν να εξετάσει το ενδεχόμενο εκτόξευσης πυρηνικού όπλου.

O επόμενος καιρός θα έχει σίγουρα εξαιρετικό ενδιαφέρον!

Τον Ιανουάριο του 2022, λίγες εβδομάδες πριν ο Πούτιν στείλει τον στρατό του στην Ουκρανία, οι «πέντε πυρηνικές δυνάμεις» εξέδωσαν κοινή δήλωση στην οποία ανέφεραν ότι θεωρούσαν την αποφυγή πολέμου μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων και τη μείωση των στρατηγικών κινδύνων ως τις πρωταρχικές τους προτεραιότητες.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί», ανέφεραν τότε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ria Novosti, photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί