Η πριγκίπισσα Κέιτ εμφανίστηκε δίπλα στον Ουίλιαμ σε μια επίσκεψη στο Σάουθπορτ – Βίντεο

Η πριγκίπισσα Κέιτ κάνει μια συγκινητική εμφάνιση στο Σάουθπορτ στο πλευρό του πρίγκιπα Γουίλιαμ στην πρώτη δημόσια έξοδο μετά τη χημειοθεραπεία.


Η πριγκίπισσα της Ουαλίας πραγματοποίησε την πρώτη της δημόσια δέσμευση μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας, μαζί με τον σύζυγό της πρίγκιπα Γουίλιαμ σε μια συγκινητική επίσκεψη στο Σάουθπορτ.

Η κοινότητα συγκλονίστηκε από τη φρικτή επίθεση με μαχαίρι στις 29 Ιουλίου, όπου τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα δέκα τραυματίστηκαν σοβαρά, σε ένα μάθημα χορού με θέμα την Taylor Swift.

Είναι κατανοητό ότι ο Γουίλιαμ και η Κέιτ ήθελαν να επισκεφθούν σήμερα για να δείξουν την υποστήριξή τους στις τρεις οικογένειες των πενθούντων, στους πρώτους που ανταποκρίθηκαν και στην κοινότητα του Σάουθπορτ.

Το ζευγάρι πέρασε ιδιωτικά με τις οικογένειες του Bebe King, έξι ετών, της Elsie Dot Stancombe, επτά ετών, και της Alice Dasilva Aguiar, εννέα ετών, και της δασκάλας χορού Leanne Lucas, 35 ετών, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της επίθεσης.


Αφού πέρασαν περίπου 90 λεπτά με τις οικογένειες, περπάτησαν τη μικρή απόσταση μέχρι το κοινοτικό κέντρο του Σάουθπορτ, όπου ενώθηκαν με τους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης που συμμετείχαν στην επίθεση για να ακούσουν για τις εμπειρίες τους και να συναντήσουν επαγγελματίες υγείας που υποστηρίζουν την κοινότητα του “μπλε φωτός” στο Σάουθπορτ.

Στο Κέντρο, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ παρηγόρησαν δακρυσμένα συνεργεία της πυροσβεστικής, αστυνομικούς και νοσηλευτές που θυμήθηκαν τα τραυματικά γεγονότα εκείνης της ημέρας, με τον Πρίγκιπα να τους λέει: «Ευχαριστώ, είστε όλοι αληθινοί επαγγελματίες, φροντίστε τους εαυτούς σας».

Αναφερόμενη στην προηγούμενη συνάντηση με τις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, η πριγκίπισσα είπε: “Δεν μπορώ να υποτιμήσω πόσο ευγνώμονες είναι όλοι για την υποστήριξη που παρείχατε εκείνη την ημέρα. Εκ μέρους τους, σας ευχαριστώ.”

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ άκουσαν με προσήλωση τις εμπειρίες του προσωπικού έκτακτης ανάγκης, με έναν αστυνομικό να λέει στο ζευγάρι ότι υπέφερε από άγχος μετά την επίθεση και ήταν εκτός δουλειάς.
Μιλώντας στη συνέχεια, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Πυροσβεστικής και Διάσωσης του Μέρσεϊσαϊντ, Φιλ Γκάριγκαν, είπε ότι είχε μια «πραγματικά υπέροχη φευγαλέα συνομιλία» με τον Γουίλιαμ και την Κέιτ.

Και πρόσθεσε: «Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ξέσπασε και επέστρεψε στο κτίριο για να δώσει μια αγκαλιά στους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν επειδή έβλεπε το συναίσθημα μέσα τους και μπορούσε να δει ότι ήταν δύσκολο για αυτούς να μεταδώσουν τα συναισθήματά τους και να πουν πόσο δραματικό γεγονός ήταν. Δείχνει μια πραγματικά ενδιαφέρουσα πλευρά και είναι πολύ, πολύ συγκινητικό για αυτούς».


Ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης του περιστατικού στις 29 Ιουλίου, ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα εξέδωσαν μια δήλωση , λέγοντας: «Ως γονείς, δεν μπορούμε να αρχίσουμε να φανταζόμαστε τι περνούν οι οικογένειες, οι φίλοι και τα αγαπημένα πρόσωπα εκείνων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στο Σάουθπορτ σήμερα.

«Ευχαριστώ επίσης τους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης που, παρά το γεγονός ότι συναντήθηκαν με τις πιο φρικτές σκηνές, επέδειξαν συμπόνια και επαγγελματισμό όταν η κοινότητά σας σας χρειαζόταν περισσότερο».


Το Βασιλικό Ίδρυμα του ζευγαριού έκανε επίσης δωρεά στον έρανο της Εθνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Ευημερίας για να βοηθήσει στην ταχεία ψυχολογική και σωματική αποκατάσταση για το προσωπικό της αστυνομίας και του ασθενοφόρου που συμμετείχαν στην επίθεση και στις επακόλουθες ταραχές.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί