Κι όμως υπάρχουν φυτά που καθαρίζουν τον αέρα και μειώνουν τη σκόνη μέσα στο σπίτι

Τα παρακάτω φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα σκόνης και να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια όμορφη “πινελιά” διακόσμησης στο σπίτι. Μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα ενώ ορισμένα μειώνουν τα επίπεδα σκόνης.

Αν και δεν αφαιρούν εντελώς την παρουσία σκόνης, μειώνουν την ποσότητα σκόνης και αποτρέπουν τη συγκέντρωσή της σε άλλους χώρους του σπιτιού.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό, να διατηρείτε τα φύλλα των φυτών καθαρά σκουπίζοντάς τα τακτικά με ένα υγρό πανί για να μη συσσωρευτεί σκόνη γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει το σωστό φιλτράρισμα του αέρα.

Τα φυτά που απορροφούν την σκόνη

Σπαθίφυλλο ή αλλιώς το κρίνο της Ειρήνης

Το φυτό που είναι γνωστό για τα όμορφα λευκά του άνθη έχει πολλά οφέλη, με τη μείωση της σκόνης να συμπληρώνει τη μεγάλη λίστα.

Βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων φορμαλδεΰδης, βενζολίου και τριχλωροαιθυλενίου. Καλό είναι να αποφεύγετε την απευθείας έκθεση του φυτού στον ήλιο καθώς αναπτύσσεται σε συνθήκες χαμηλού έως μέτριου φωτός ενώ χρειάζεται τακτικό πότισμα.

Αρέκα

Η αρέκα, γνωστή και ως φοίνικας μπαμπού, είναι ένα τροπικό φυτό που έχει την ικανότητα να μειώνει την ποσότητα της σκόνης.

Σύμφωνα με το idealhome.co.uk, το συγκεκριμένο φυτό δεν είναι μόνο αποτελεσματικό στο φιλτράρισμα των αιωρούμενων σωματιδίων αλλά βοηθά επίσης στην προσθήκη υγρασίας στον αέρα. Να αποφεύγετε το έντονο, έμμεσο φως και να το ποτίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με λίγο νερό.

Φίκος (Rubber plant)

Τα μεγάλα φύλλα του φίκου είναι αποτελεσματικά στην παγίδευση της σκόνης. Δεν χρειάζεται συχνό πότισμα, μία φορά την εβδομάδα αρκεί, ενώ το χειμώνα πιο σπάνια.

(με πληροφορίες από mothersblog. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί