Άγρια δολοφονία στη Γαλλία προκαλεί φρίκη 2 χρόνια μετά – Σκότωσε τη σύζυγό του με 17 μαχαιριές

Την επιβολή ποινής κάθειρξης 30 ετών ζήτησε η εισαγγελέας σε βάρος ενός άνδρα που κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύζυγό του τον Νοέμβριο του 2021 στην περιοχή του Παρισιού

Πρόκειται για μια προαναγγελθείσα γυναικοκτονία, που «συντάραξε» τη γαλλική δικαιοσύνη, η οποία δεν μπόρεσε να την εμποδίσει.

Ο Χαλίντ Φαχέμ, ηλικίας 54 ετών, δικάζεται από την Τρίτη στο δικαστήριο του Μπομπινί, κοντά στο Παρίσι, για τη δολοφονία με 17 μαχαιριές της συζύγου του Μπουχρά Μπουαλί, εννέα ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, όπου εξέτιε μια ποινή για ενδοοικογενειακή βία.

Μια αποφυλάκιση που έγινε νωρίτερα κατά τρεις εβδομάδες, για την οποία οι δικαστικές αρχές ξέχασαν να ενημερώσουν το θύμα, το οποίο υποτίθετο επωφελείτο από πρωτόκολλα προστασίας.

«Ο θάνατος της Μπουχρά Μπουαλί συντάραξε το σύνολο της δικαστικής κοινότητας, ιδίως τους δικαστές της εισαγγελίας του Μπομπινί και καταρχάς εκείνους που τη γνώριζαν, διότι την προστάτευαν», δήλωσε η γενική εισαγγελέας Μαρινά Κιενί, κατά την παρουσίαση του κατηγορητηρίου.

Παρά τις τρεις μηνύσεις του θύματος, σε διάστημα λίγων μηνών, δύο φυλακίσεις του κατηγορουμένου, ένα πλήθος δικαστικών απαγορεύσεων σε βάρος του και την ενεργοποίηση πρωτοκόλλων προστασίας για ευάλωτα πρόσωπα, η δικαιοσύνη δεν κατάφερε να εμποδίσει την τραγωδία. Η εισαγγελία αναγνώρισε το λάθος να μην προειδοποιήσει την Μπουχρά Μπουαλί, ηλικίας 44 ετών, σχετικά με την αποφυλάκιση του συζύγου του.

Ο αντίκτυπος αυτού του εγκλήματος οδήγησε το υπουργείο Δικαιοσύνης να εκδώσει, έναν μήνα αργότερα, ένα διάταγμα με το οποίο έδινε εντολή στις αρχές να ενημερώνουν συστηματικά τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας κατά την αποφυλάκισή ενός βίαιου συζύγου.

«Ήταν ένα πέρασμα στη δράση που ήταν προαναγγελθέν. Ο Χαλίντ Φαχέμ ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει την Μπουχρά Μπουαλί και αυτή η αποφασιστικότητά του απλά ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια των φυλακίσεών του», δήλωσε η εισαγγελέας. Παρουσία διαφορετικών συγκρατούμενών του, ο κατηγορούμενος επαναλάμβανε την πρόθεσή του να τη δολοφονήσει.

Για την κατηγορούσα αρχή, ο Φαχέμ δεν άντεχε τη χειραφέτηση της συζύγου του. Αφότου αγόρασε μονάχη της το σπίτι που διέμεναν το 2014, κατόπιν ένα κατάστημα ρούχων το 2018, στο οποίο μέχρι τότε εργαζόταν ως υπάλληλος, του ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι ήθελε να τον χωρίσει.

Αυτό το έγκλημα «συνδέεται από το γεγονός ότι έχασε τον έλεγχο που ασκούσε στη σύζυγό του. Είχε ανέλθει κοινωνικά χάρη στη σύζυγό του», είπε η Μαρινά Κιενί.

Στις 26 Νοεμβρίου του 2021, μέσα σε ένα όχημα που είχε νοικιάσει, ο Χαλίντ Φαχέμ περίμενε την Μπουχρά Μπουαλί έξω από την πολυκατοικία στην οποία ζούσε μαζί με τις δύο κόρες τους, στο Επινέ σιρ Σεν, στο Σεν Σεν Ντενίς, κοντά στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ωρών που περίμενε υπομονετικά, είδε τις δύο κόρες του να επιστρέφουν από το σχολείο, στη συνέχεια ακόνισε το μαχαίρι που είχε μόλις αγοράσει. Τα χτυπήματα που κατάφερε στη σύζυγό του είναι τόσο βίαια που η λεπίδα του μαχαιριού λύγισε.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί