Yellowstone: Αγνοούμενος πεζοπόρος άφησε περίεργο σημείωμα στην κορυφή του βουνού

Ο Ώστιν Κινγκ ακούστηκε για τελευταία φορά στις 17 Σεπτεμβρίου όταν έφτασε στην κορυφή του Eagle Peak στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone.

Ένα σημείωμα που βρέθηκε στην κορυφή μιας βουνοκορφής του Ουαϊόμινγκ αποκαλύφθηκε ότι ανήκε σε έναν αγνοούμενο πεζοπόρο που δεν έχει ξαναφανεί έκτοτε.

Ο Ώστιν Κινγκ ακούστηκε για τελευταία φορά στις 17 Σεπτεμβρίου όταν τηλεφώνησε στη μαμά του, Πανδώρα Κινγκ, η οποία ήταν πίσω στο σπίτι στη Μινεσότα.

Ο 22χρονος είχε αναρριχηθεί μόνος του στο Eagle Peak στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone , το οποίο έχει ύψος 11.400 πόδια, όταν άφησε ένα περίεργο σημείωμα στην κορυφή μόλις τρεις ημέρες πριν το check in που έπρεπε να κάνει στην κατασκήνωση.

Ωστόσο, όταν πέρασε η μέρα, κανείς δεν ήξερε πού ήταν ο Κινγκ.

Περνούσε το καλοκαίρι δουλεύοντας στο πάρκο, ωστόσο, οι φίλοι του ισχυρίστηκαν ότι μιλούσε για το βουνό για «εβδομάδες» πριν από την ανάβαση.

Ο King επρόκειτο να επιστρέψει στο σπίτι μέσα σε λίγες μέρες, αλλά εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Ο πατέρας του, Brian King-Henke, μοιράστηκε τώρα το σημείωμα που έγραψε ο King, το οποίο περιέγραφε τις σκληρές καιρικές συνθήκες που έπρεπε να υπομείνει για να φτάσει στην κορυφή.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, έγραψε: «Δεν νιώθω τα δάχτυλά μου και τα γυαλιά μου είναι τόσο θαμπωμένα από τον αδίστακτο καιρό του βουνού.

«Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι εδώ μετά από αυτό που χρειάστηκε για να είμαι εδώ. Άντεξα τη βροχή, το χιονόνερο, το χαλάζι και τον περισσότερο άνεμο που έχω νιώσει ποτέ».

Συνέχισε λέγοντας ότι η ανάβαση άλλαξε κάτι μέσα του.

Έγραψε: «Απέφυγα πάρα πολλά βράχια για να φτάσω εδώ και περπάτησα μέχρι την κορυφή, το AKA δεν είναι το σωστό μονοπάτι. Είμαι 22 χρονών και δεν θα ξεχάσω ποτέ το σήμερα (για) την υπόλοιπη ζωή μου».

Ολοκλήρωσε το σημείωμά του με ένα χαμογελαστό πρόσωπο, υπογράφοντας το όνομά του και «η ζωή είναι όμορφη, βγες έξω και ζήσε την!»

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου, επίσης μίλησε για τελευταία φορά στην οικογένειά του από την κορυφή του Eagle Peak γύρω στις 7 το απόγευμα, αφού πιστεύεται ότι έφτασε στην περιοχή στις 6 το απόγευμα.

Αυτό ήταν περίπου την ώρα που συνέβαινε το ηλιοβασίλεμα, σύμφωνα με αναφορές, κάτι που θα του είχε αφήσει λίγο χρόνο για να τα καταφέρει με οποιοδήποτε φως. Σε λίγο, θα βρισκόταν στο απόλυτο σκοτάδι.


Καθώς έφτασε στην κορυφή, τηλεφώνησε στον παλαιότερο φίλο του Desmond McGroarty, 22 ετών, ο οποίος επίσης δούλευε στο πάρκο.

Ο McGroarty είπε στο cowboystatedaily.com: «Ήταν εξαιρετικά εκστατικός. Είπε ότι τα χέρια του ήταν παγωμένα, αλλά ακουγόταν σαν να μην τον ένοιαζε, γιατί ήταν τόσο ενθουσιασμένος που έφτασε στην κορυφή».

Ο συναγερμός σήμανε αφού δεν εμφανίστηκε στην προγραμματισμένη βόλτα του με το σκάφος πίσω στο RV του στο Grant Village τρεις ημέρες αργότερα, και το Σάββατο μετά την εξαφάνισή του (21 Σεπτεμβρίου), κλήθηκε ομάδα αναζήτησης.

Σύμφωνα με τον παππού του King που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «2 ελικόπτερα, 4 βάρκες, ένα drone, 48 άτομα στο έδαφος» συγκεντρώθηκαν για να βρουν τον αγνοούμενο πεζοπόρο .
Οι διασώστες του πάρκου έψαξαν για 11 ημέρες, όμως μέχρι στιγμής, δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για το πού βρίσκεται ο Όστιν.

Ο αξιωματικός Cam Sholly είπε: «Παρά τις σημαντικές προσπάθειες αναζήτησης, δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε τον Austin.

«Αν και θα συνεχίσουμε να ελπίζουμε για το καλύτερο, θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του Austin. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις ομάδες από τα εθνικά πάρκα Yellowstone και Grand Teton και τις κομητείες Park και Teton, Wyoming, που εργάστηκαν ακούραστα για να βρουν το Austin σε μερικά από τα πιο δύσκολα και απομακρυσμένα εδάφη στο Yellowstone.

Ο John Lamb, ένας έμπειρος πεζοπόρος που βοήθησε στην έρευνα είπε στην Cowboy State Daily ότι ακουγόταν «αποπροσανατολισμένος» σε ένα φωνητικό μήνυμα που άφησε στον πατέρα του και είπε «μπορεί κάποιος να πει ότι φοβάται».

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί