Σοκ: Βρετανίδα σκότωσε τους γονείς της και έζησε με τα πτώματά τους για 4 χρόνια

Μια Βρετανίδα που δολοφόνησε τους γονείς της και στη συνέχεια έζησε για τέσσερα χρόνια δίπλα στα πτώματά τους σε αυτοσχέδιους τάφους στο σπίτι της οικογένειας καταδικάστηκε την Παρασκευή σε ισόβια κάθειρξη και δεν θα δικαιούται αποφυλάκιση με όρους για 36 χρόνια.

Η Virginia McCullough, η οποία ξόδεψε τα χρήματα των γονιών της και έκανε πολλά για να καλύψει τα ίχνη της με την οικογένεια και τους φίλους της μέσω ψεμάτων, είχε δηλώσει ένοχη για τη δολοφονία των γονιών της τον Ιούνιο του 2019 σε προηγούμενη ακρόαση στο Chelmsford Crown Court στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Ο δικαστής Τζέρεμι Τζόνσον είπε κατά την ακρόαση της καταδίκης ότι οι ενέργειες της ΜακΚάλοου αντιπροσώπευαν «κατάφωρη παραβίαση της εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να υπάρχει μεταξύ των γονέων και των παιδιών τους».

Όταν η αστυνομία του Έσσεξ έκανε έφοδο στο σπίτι της στο χωριό Γκρέιτ Μπάντοου τον περασμένο Σεπτέμβριο, η ΜακΚάλοου ομολόγησε ότι τα σώματα των γονιών της βρίσκονταν στο σπίτι και ότι τους είχε σκοτώσει.

Η 36χρονη, παραδέχτηκε ότι δηλητηρίασε τον πατέρα της John McCullough, 70, με συνταγογραφούμενα φάρμακα που έβαλε στα αλκοολούχα ποτά του και ότι μια μέρα αργότερα χτύπησε την 71χρονη μητέρα της Lois McCullough με ένα σφυρί και τη μαχαίρωσε θανάσιμα.

«Ήξερα ότι αυτό θα γινόταν τελικά», είπε ενώ είχε δεμένες χειροπέδες σε βίντεο που κατέγραψε η αστυνομία που κυκλοφόρησε την Παρασκευή. «Είναι σωστό να εκτίσω την τιμωρία μου».

Μετά τη σύλληψή της ως ύποπτη για διπλό φόνο, είπε σε έναν αστυνομικό: «Τουλάχιστον έπιασες τον κακό», προσθέτοντας ότι «Ξέρω ότι δεν φαίνομαι 100% κακιά».

Περαιτέρω πλάνα από κάμερα σώματος δείχνει τη ΜακΚάλοου στο αστυνομικό τμήμα να λέει στους αστυνομικούς πού μπορούν να βρουν το σφυρί και το κουζινομάχαιρο που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τη μητέρα της.

Σύμφωνα με τα λόγια της εισαγγελίας, η ΜακΚάλοου κράτησε τον πατέρα της σε ένα «σπιτικό μαυσωλείο» στην κρεβατοκάμαρα και το γραφείο του στο ισόγειο. Είχε επίσης τυλίξει το σώμα της μητέρας της σε έναν υπνόσακο σε μια ντουλάπα στον τελευταίο όροφο του ακινήτου.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν μεταξύ των δολοφονιών και της σύλληψής της, η ΜακΚάλοου είχε μεγάλα χρέη σε πιστωτικές κάρτες στα ονόματα των γονιών της και συνέχισε να ξοδεύει τις συντάξεις τους. Το δικαστήριο άκουσε ότι ακύρωσε οικογενειακά ραντεβού και έλεγε συχνά σε γιατρούς και συγγενείς ότι οι γονείς της δεν ήταν καλά ή έλειπαν σε μεγάλα ταξίδια.

Καταθέσεις τριών ανώνυμων αδερφών της κατηγορούμενης διαβάστηκαν στο δικαστήριο από την εισαγγελέα Λίζα Γουάιλντινγκ. Ο ένας είπε ότι «οι γονείς μας ήταν εντελώς αθώα θύματα».

Ανησυχίες για την ευημερία των γονιών της εκφράστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2023 από έναν γιατρό και η ομάδα προστασίας του συμβουλίου της κομητείας Essex παρέπεμψε τις ανησυχίες στην αστυνομία.

Η αστυνομία του Έσσεξ είπε ότι τα έγγραφα που βρέθηκαν στη διεύθυνση έδωσαν μια εικόνα μιας γυναίκας που «προσπαθούσε απεγνωσμένα» να εμποδίσει τους γονείς της να ανακαλύψουν την κακή κατάσταση των οικονομικών της, ενώ έδινε «ψευδείς διαβεβαιώσεις» για την απασχόλησή της και τις μελλοντικές προοπτικές της.

«Είναι μια έξυπνη χειραγωγός που επέλεξε να σκοτώσει τους γονείς της ασυναίσθητα, χωρίς να σκέφτεται γι’ αυτούς ή εκείνους που συνεχίζουν να υποφέρουν ως αποτέλεσμα της απώλειάς τους», είπε ο ντετέκτιβ Έφορος Ρομπ Κίρμπι. «Οι λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης σοκάρουν και τρομάζουν ακόμη και τους πιο έμπειρους ντετέκτιβ δολοφονιών, πόσο μάλλον οποιοδήποτε μέλος του κοινού με σωστή σκέψη».

Η δικηγόρος Christine Agnew, μετριάζοντας τον McCullough, είπε στο δικαστήριο ότι η κατηγορούμενη κατανοεί ότι έχει βλάψει τα αδέρφια της σε τέτοιο βαθμό που είναι «απίθανο να αναρρώσουν ψυχολογικά» και ότι είπε «Είμαι πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη φυλακή από ό,τι ήμουν εκτός.”

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί