Υπεράνω πάσης υποψίας: Συνελήφθη γυναίκα αστυνομικός κατά συρροή δολοφόνος

Η Αστυνομική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής (SAPS) στο Λιμπόπο συνέλαβε μια γυναίκ αστυνομικό που φέρεται να σκότωσε έξι ανθρώπους για να εισπράξει τις ασφάλειες ζωής τους.

Αυτό θυμίζει την περίπτωση της πρώην αστυνομικού και καταδικασμένης κατά συρροή δολοφόνου Nomia Rosemary Ndlovu, η οποία ενορχήστρωσε τις δολοφονίες αγαπημένων προσώπων για να εισπράξει πληρωμές από ασφαλιστήρια συμβόλαια.


Ο Εθνικός Επίτροπος του SAPS, Στρατηγός Fannie Masemola, συνέλαβε την αστυνομικό ηλικίας 43 ετών, η οποία εργαζόταν στο αστυνομικό τμήμα στο Limpopo.

Η δράστις αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου Polokwane για έξι κατηγορίες φόνων και περίπου 17 περιπτώσεις απάτης.

Η εν υπηρεσία αστυνομικός συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης μετά από μακρά έρευνα από τον λοχαγό Keshi Mabunda σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι επωφελούνταν με δόλο από καλύψεις κηδειών, ατυχημάτων και συμβάσεων ζωής από διάφορες τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες.


Σύμφωνα με έρευνες, οι δολοφονίες ξεκίνησαν το 2019. Τα θύματά της ήταν γνωστά σε αυτήν και προέρχονταν από φτωχά υπόβαθρα και μερικοί ήταν ανάπηροι ή είχαν διανοητικά προβλήματα.

Η αστυνομία είπε ότι αυτή τη στιγμή συνδέεται με περίπου έξι δολοφονίες που σχετίζονται με ασφάλειες και τα στοιχεία δείχνουν ότι έχει κερδίσει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια R.

Μετά από μήνες έρευνας, η ανακριτική ομάδα έλαβε ένταλμα σύλληψης. Το ένταλμα εκτελέστηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου και συνελήφθη.

Ο Masemola είπε ότι η συμμετοχή ενός δικού τους ατόμου από τις τάξεις της αστυνομίας σε τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα είναι ντροπή.

«Για έναν αστυνομικό στον οποίο έχει ανατεθεί τόσο μεγάλη ευθύνη να εμπλέκεται σε τέτοιες πράξεις είναι απόλυτη ντροπή. Έκανε κατάχρηση των εξουσιών της σε όσους την εμπιστεύονταν. Αυτό θα πρέπει να χρησιμεύσει ως μια ισχυρή προειδοποίηση για όλους τους εμπλεκόμενους ότι το χέρι του νόμου θα σας βρει και θα σας πιάσει τελικά», είπε ο Masemola.

Η αστυνομία προέτρεψε επίσης τις ασφαλιστικές εταιρείες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και ενήμερες για τέτοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επικεφαλής της Reputation του Momentum Group, Aneke Hanekom, μιλώντας στο “Newzroom Afrika”, είπε ότι τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία από την Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων Νότιας Αφρικής (ASISA) έδειξαν ότι υπήρχαν 9.000 περιπτώσεις απάτης που απέτρεψαν, κάτι που για αυτήν είναι υψηλός αριθμός.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί