Ινδονησία: Μέλη ανθρώπινου σώματος βρέθηκαν μέσα στο στομάχι καρχαρία – Ψάχνουν το θύμα

Μια Αμερικανίδα τουρίστρια που βρισκόταν σε ονειρεμένες διακοπές κατάδυσης πιστεύεται ότι είναι νεκρή αφού τμήματα του σώματος μιας γυναίκας βρέθηκαν μέσα στο στομάχι ενός καρχαρία στην Ινδονησία .

Η Colleen Monfore, 68 ετών, βρισκόταν μαζί με έξι φίλους εξερευνώντας τον ωκεανό γύρω από το νησί Pulau Reong στις 26 Σεπτεμβρίου, όταν παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα.

Ο οδηγός της καταδυτικής ομάδας δεν μπόρεσε να την τραβήξει πίσω στο σκάφος, με αποτέλεσμα να η τουρίστρια να αγνοείται.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας ψαράς στο Ανατολικό Τιμόρ, περίπου 75 μίλια μακριά από το σημείο που χάθηκε η Monfore, αιχμαλώτισε και σκότωσε έναν καρχαρία αφού τον είδε «σε εμφανή αγωνία».

Μέσα στο στομάχι του υπήρχαν μέρη σώματος από το σώμα μιας γυναίκας, καθώς και μέρη από τη στολή και το μαγιό της.
Ενώ υπήρχαν αναφορές ότι τα μέρη του σώματος είχαν ταυτοποιηθεί ως της Monfore, οι αρχές είπαν ότι εξακολουθούν να προσπαθούν να προσδιορίσουν εάν μπορεί να ανήκαν σε άλλο άτομο που αγνοείται.

Αξιωματούχοι στο Ανατολικό Τιμόρ επικοινώνησαν με την ακτοφυλακή στην Ινδονησία. Έκαναν επίσης έκκληση για λεπτομέρειες για όποιον έχει αγνοούμενους φίλους ή συγγενείς λόγω της δημοτικότητας των καταδύσεων στα κοντινά νησιά, που είναι ινδονησιακό έδαφος.

Ο Muhammad Saleh Goro, Επικεφαλής της Περιφερειακής Μονάδας Τεχνικής Εφαρμογής (UPTD) για τη Διαχείριση του Θαλάσσιου Πάρκου των Νήσων Alor και του γύρω ωκεανού, δήλωσε: «Συντονιστήκαμε με την Πρεσβεία της Ινδονησίας (KBRI) στο Ντίλι και το KBRI επιβεβαίωσε την αλήθεια από αυτές τις πληροφορίες.

«Το σώμα της γυναίκας βρέθηκε σε έναν καρχαρία στο Ανατολικό Τιμόρ. Δεν ήταν σε ινδονησιακό έδαφος. Τώρα ερευνούμε περαιτέρω την υπόθεση για να επιβεβαιώσουμε εάν πρόκειται για τα λείψανα οποιουδήποτε αγνοούμενου στην Ινδονησία.

«Από τη στολή κατάδυσης που φορούσε το θύμα, υποπτευόμαστε ότι ήταν δύτρια. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν σύντομα, αφού υπάρξουν πληρέστερες πληροφορίες».

Ωστόσο, άτομα που προσδιορίζονται ως φίλοι της Monfore έχουν προειδοποιήσει για την παραπληροφόρηση ότι σκοτώθηκε και φαγώθηκε από τον καρχαρία.

Στο Facebook, ο Kim Sass, ένας δύτης που ισχυρίζεται ότι ήταν φίλος με τον Monfore, είπε ότι τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους ερευνητές έδειξαν ότι οι ισχυρισμοί για επίθεση καρχαρία ήταν «ψευδείς».

Ο Sass τόνισε ότι το στομάχι των καρχαριών είναι προσαρμοσμένο για γρήγορη πέψη, με ισχυρά οξέα που βοηθούν στη διάσπαση της τροφής σε μικρότερα σωματίδια.

Παρόλα αυτά, το σώμα της Monfore και τα δακτυλικά αποτυπώματα ήταν προφανώς ακόμη αναγνωρίσιμα. “Αυτό δεν θα ήταν δυνατό αν ο καρχαρίας της είχε επιτεθεί πριν από εβδομάδες”, έγραψε ο Sass.

Ο Sass είπε ότι αυτή και άλλοι πίστευαν ότι η Monfore είχε πεθάνει από “ιατρικό πρόβλημα” .

«Έχω κάνει εύκολα 1000+ βουτιές με αυτήν την ευγενική γυναίκα, ήταν εξαιρετική δύτρια», έγραψε ο Sass στο Facebook. «Δεν πιστεύω σίγουρα ότι ένας καρχαρίας έβαλε τέλος στη ζωή της».

Οι επιθέσεις καρχαριών στην περιοχή είναι γενικά ένα σπάνιο περιστατικό, με μόνο 11 απρόκλητα περιστατικά να έχουν καταγραφεί τα τελευταία 275 χρόνια.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί