Π. Μαρινάκης για Τέμπη: «Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει Δικαιοσύνη χωρίς εξαιρέσεις»

Για τις διεθνείς συμμαχίες της Ελλάδας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο πλαίσιο αυτών αλλά και για θέματα εφ'ολης της ύλης μίλησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του ΟΡΕΝ.

«Χθες είχαμε την συναυλία στο Καλλιμάρμαρο. Για σας, τι είδους γεγονός ήταν η χθεσινή συναυλία; Πρώτον, ήταν πολιτικό, ήταν πολιτιστικό, ήτανε κομματικό γεγονός, ήταν κοινωνικό γεγονός, εκτός αυτού, η πρώτη ερώτηση ήταν αυτή και συνέχεια είναι επειδή ακούστηκαν και συνθήματα, επιθετικά προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα θέλαμε την σαφή ξεκάθαρη δική σας θέση κ. εκπρόσωπε, γιατί το συζητάει η κοινωνία των πολιτών», ήταν η ερώτηση που δέχθηκε στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος απάντησε:

«Τα Τέμπη ήταν από τις πιο τραγικές στιγμές που μπορεί να θυμηθεί ένας άνθρωπος σε αυτήν τη χώρα. Χάθηκαν νέοι άνθρωποι, ήταν ένα τραγικό δυστύχημα, ερευνάται από τη Δικαιοσύνη και γνωρίζοντας τους χρόνους που έχει σε άλλες υποθέσεις η Δικαιοσύνη, όπως πολύ σωστά κάνει, το κάνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα. Άπαντες θέλουμε να χυθεί άπλετο φως, να πληρώσουν αυτοί που η Δικαιοσύνη πιστεύει ότι είναι ένοχοι. Ουδείς είναι αθώος εκ των προτέρων, αλλά ουδείς είναι ένοχος αν το πει κάποιος πέραν της Δικαιοσύνης. Συμμερίζομαι απόλυτα τον πόνο των γονιών. Στέκομαι με σεβασμό απέναντι σε όλους τους γονείς, όπως θέλουν να εκφράσουν τον πόνο και την οδύνη τους, αλλά, δυστυχώς, θα το πω, είναι αδιανόητο ο ανθρώπινος πόνος, η οργή των συγγενών, να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάποιον και να τον μεταφράζουν, είτε σε πολιτικά πυροτεχνήματα, που δυστυχώς το έχουμε δει αυτό, είναι καθαρή, αισχρή τυμβωρυχία.

Ούτε τιμάς τη μνήμη των ανθρώπων, ούτε στέκεσαι δίπλα στους συγγενείς με το να βρίζεις. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, υπάρχει μία λέξη, ένας όρος, που λέγεται σεβασμός, που κάποιοι, δυστυχώς, δεν τον ξέρουν. Δυστυχώς, δεν μπορώ να φανταστώ πώς γίνεται να τιμάς τη μνήμη ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα και που πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη, είτε με το να βρίζεις είτε με το να ξεπλένεις τρομοκρατικές οργανώσεις. Δεν έχουν σχέση αυτά τα δύο. Ο σεβασμός στους νεκρούς μπορεί να είναι με τον οποιονδήποτε τρόπο, είτε με μια συναυλία είτε με μια οργισμένη δήλωση.

Ειδικά οι συγγενείς μπορούν να πουν ό,τι θέλουν. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι έχουν νοιώσει, αλλά ας σταματήσουν κάποιοι τυμβωρύχοι να εκμεταλλεύονται τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Ούτως ή άλλως, ο κόσμος έχει δείξει πόσο ενδιαφέρεται για τα Τέμπη, ενδιαφέρεται πολύ, ενδιαφέρεται για Δικαιοσύνη, όπως σε όλες τις αντίστοιχες υποθέσεις, αλλά έχει γυρίσει την πλάτη σε αυτούς τους τυμβωρύχους. Δεν τους βγήκε πουθενά η χυδαία εκμετάλλευση». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι αναφέρεται «σε αυτούς οι οποίοι πάνε να σταθούν δίπλα στους συγγενείς και τους πολίτες. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που πενθεί μαζί με τους γονείς, αν και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον πόνο αυτών των ανθρώπων και προσπαθούν να περάσουν τη δική τους πολιτική προπαγάνδα, είτε ξεπλένοντας για παράδειγμα τη Χαμάς είτε βρίζοντας τον πρωθυπουργό είτε κάνοντας πολιτική. Αυτό είναι χυδαιότητα και ευτυχώς αυτοί είναι λίγοι. Παρεισφρέουν στο πλήθος που θέλει Δικαιοσύνη, στο τέλος της ημέρας όμως έρχονται στην επιφάνεια. Δεν μπορεί να είναι σωσίβιο της πολιτικής επιβίωσης, για παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή τώρα θυμήθηκε ξανά την προκαταρκτική ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να είναι σωσίβιο της επιβίωσης ενός κόμματος ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο ερευνά η Δικαιοσύνη».

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «η υπόθεση αυτή ερευνάται εξονυχιστικά με μια σειρά από παραγγελίες της ανακριτικής Αρχής από τη Δικαιοσύνη και θα διερευνηθεί και δεν θα εξαιρεθεί κανείς από την έρευνα. Και ό,τι πει η Δικαιοσύνη για εμάς είναι κανόνας, νόμος. Αλλά, δεν θα εργαλειοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με μια σειρά από πυροτεχνήματα μια υπόθεση και εμείς θα τον αφήσουμε και θα τον κοιτάμε. Δεν πρόκειται, το ξαναλέω, ένα τόσο σοβαρό θέμα, ένα τόσο τραγικό δυστύχημα, που διερευνά η Δικαιοσύνη, να γίνει σωσίβιο για την επιβίωση κανενός κόμματος». «Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών είναι δίπλα στους συγγενείς και θέλει Δικαιοσύνη χωρίς εξαιρέσεις», πρόσθεσε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί