Τραγωδία στη Μάγχη: Γυναίκα πνίγηκε πέφτοντας από κρουαζιερόπλοιο

Μια γυναίκα πέθανε αφού έπεσε στη θάλασσα από κρουαζιερόπλοιο στη Μάγχη, στη Βορειοδυτική Γαλλία, προκαλώντας μαζική έρευνα στη μέση της νύχτας.

Η γαλλική ακτοφυλακή έλαβε ένα σήμα κινδύνου «άνθρωπος στη θάλασσα» από το MSC Virtuosa, ένα πλοίο 18 καταστρωμάτων, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Ένα ελικόπτερο H160 του γαλλικού πολεμικού ναυτικού με έδρα το Maupertus της Νορμανδίας, εστάλη για την διάσωση.

Ένας εκπρόσωπος της γαλλικής ακτοφυλακής είπε ότι πλήρωμα ελικοπτέρου εντόπισε τη γυναίκα και την ανέβασε από τη θάλασσα. Στη συνέχεια προσγειώθηκε στο κέντρο διάσωσης Tourlaville στη Νορμανδία, όπου μια ιατρική ομάδα διαπίστωσε τον θάνατό της. Η εθνικότητά της δεν είναι γνωστή.

Οι έρευνες της αστυνομίας ξεκίνησαν μετά το περιστατικό τα ξημερώματα του Σαββάτου», δήλωσε πηγή της γαλλικής ακτοφυλακής.

«Λήφθηκε συναγερμός έκτακτης ανάγκης γύρω στις 3 π.μ. (2 π.μ. BST), λέγοντας ότι ένα άτομο αγνοείται.

Πηγή των γαλλικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης είπε: «Χρησιμοποιήθηκαν υπέρυθρες κάμερες για τον εντοπισμό του ατόμου, το οποίο θα δυσκολευόταν να επιβιώσει στο κρύο νερό».

Είναι κατανοητό ότι οι επιβάτες του MSC Virtuosa άκουσαν μια σειρά από δυνατές εκρήξεις καθώς ο καπετάνιος ανακοίνωσε «άνθρωπος στη θάλασσα». Οι προβολείς χρησιμοποιήθηκαν για να φωτίσουν τη θάλασαα ώστε να εντοπιστεί η αγνοούμενη.

Η Cecilia Speck, η οποία επέβαινε στο πλοίο με τον σύντροφό της, είπε: «Ήμουν στο κατάστρωμα όταν ο καπετάνιος ανακοίνωσε από τη γέφυρα ότι υπήρχε «άνθρωπος στη θάλασσα».

«Ήταν πραγματικά τραυματικό καθώς μερικοί άνθρωποι πήγαιναν μανιωδώς για να ελέγξουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που δεν είχαν επιστρέψει ακόμη στις καμπίνες τους.

Το προσωπικό στο πλοίο ήταν τόσο καλό στο να κρατά τους ανθρώπους όσο πιο ήρεμους μπορούσαν.

Η 45χρονη είπε: «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η κοπέλα πέθανε, αλλά τουλάχιστον το σώμα της ανασύρθηκε γρήγορα για να μπορέσει η οικογένειά της να την αναπαύσει.

«Χρειάζομαι χρόνο για να συνέλθω και η καρδιά μου είναι στην οικογένεια και σε όλους εκείνους που επηρεάστηκαν από αυτό».

Το αεροπλάνο αναζήτησης Lions’ Pride, εξοπλισμένο με κάμερες υπερύθρων, αναχώρησε από το Γκέρνσεϊ στις 2 το πρωί για να ενταχθεί στο ελικόπτερο διάσωσης του ναυτικού. Στις 2.30 π.μ., η ομάδα έρευνας και διάσωσης του Jobourg ανέφερε ότι το θύμα εντοπίστηκε και βρισκόταν στο ελικόπτερο.

Το MSC Virtuosa, ένα σκάφος με σημαία Μάλτας, το οποίο διαθέτει 10 τραπεζαρίες, 21 μπαρ και πέντε πισίνες και μπορεί να μεταφέρει περισσότερους από 6.000 επιβάτες και 1.700 μέλη του πληρώματος, συνέχισε το ταξίδι του προς το Σαουθάμπτον όπου και αγκυροβόλησε.

Το πλοίο χρησιμοποιείται για μια σειρά από κρουαζιέρες σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Πορτογαλία και οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι.

Εκπρόσωπος της MSC Cruises, της ελβετικής-ιταλικής εταιρείας που εδρεύει στη Γενεύη, δήλωσε: «Είμαστε βαθιά λυπημένοι για αυτό το τραγικό γεγονός και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια αυτή τη δύσκολη στιγμή. Από σεβασμό στο απόρρητό τους, δεν θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες.”

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί