Τέλος και αυτό; – Τι θέλουν να εξαφανίσουν από τα αυτοκίνητα

Το πλήρωμα του χρόνου φαίνεται πως έρχεται για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΑΜ, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να τους γυρνούν την πλάτη.

Για πολλούς, το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο είναι η συντροφιά τους κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, η χαλάρωση τους όταν βρίσκονται κολλημένοι σε μποτιλιάρισμα ή ο τρόπος για να ενημερώνονται άμεσα για την επικαιρότητα της ημέρας.

Οι περισσότεροι σταθμοί σήμερα εκπέμπουν σε FM (διαμόρφωση σήματος κατά συχνότητα), έχοντας παραγκωνίσει τα AM που κατά τα πρώτα περίπου 80 χρόνια του 20ου αιώνα ήταν ο κυρίαρχος τρόπος εκπομπής.

Ωστόσο, παρά την ώθηση των ΑΜ στο περιθώριο, συνεχίζουν να υπάρχουν κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί που συνεχίζουν να εκπέμπουν σε αυτά, αρνούμενοι να σβήσουν.

Οι ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται στον αυτοκινητικό κόσμο έχουν βάλει στόχο να τα εξαφανίσουν.

Το τελευταίο διάστημα, στις ΗΠΑ, υπάρχουν συζητήσεις σχετικά με το διαφαινόμενο τέλος των ραδιοφωνικών σταθμών AM το οποίο μερίδα κόσμου αποδίδει στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης, που έχει ως «όχημα» τον αυτοκινητικό κλάδο, να αποσιωπήσει πλήρως τις συντηρητικές φωνές που ακούγονται κυρίως μέσω σταθμών στα AM.

«Θεωρώ ότι οι πολίτες επιθυμούν περισσότερες και όχι λιγότερες επιλογές. Και αυτό μοιάζει ως ένα ευθύ πολιτικό χτύπημα στις συντηρητικές φωνές που ακούγονται κυρίως μέσω των AM», ανέφερε πριν λίγο καιρό ο παρουσιαστής Sean Hannity, ένας εκ των σημαντικότερων συμμάχων του Ντόναλντ Τραμπ.


Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το κλείσιμο των AM οφείλεται σε άλλους λόγους που δεν σχετίζονται με καμιά προσπάθεια φίμωσης των “συντηρητικών φωνών”, όπως είναι η κακή ποιότητα ήχου, ο μικρός αριθμός ακροατών, η μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο DAB (Digital Audio Broadcasting) και τα συστήματα πολυμέσων (infotainments) που είναι συμβατά με smartphones.

Τέλος, πολλά από τα υφιστάμενα συστήματα κίνησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (ο αριθμός των οποίων αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς) παράγουν ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο που επηρεάζει τα σήματα AM, όπως υποστηρίζουν.

(Με πληροφορίες από carandmotor. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί