Κίνα-Ουγγαρία! Κάτι τρέχει μεταξύ τους και εξοργίζει τις ΗΠΑ

Τι ζητούν από την Βουδαπέστη

Το Πεκίνο βάζει για τα καλά το διπλωματικό του πόδι στην Ευρώπη, ενοχλώντας τις ΗΠΑ!

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στο δικαίωμα της Κίνας να αναπτύξει σχέσεις με την κυβέρνηση της Ουγγαρίας», δήλωσε στο Sputnik, την προηγούμενη εβδομάδα, η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, αφού Αμερικανοί νομοθέτες επέκριναν την Βουδαπέστη για αυξανόμενους δεσμούς με το Πεκίνο.

Τι ακριβώς συνέβη;

Μια ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών βρέθηκε στην Ουγγαρία σχετικά πρόσφατα για να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Μετά την επίσκεψη, οι γερουσιαστές εξέδωσαν κοινή δήλωση επικρίνοντας τους Ούγγρους αξιωματούχους για την ανάπτυξη δεσμών με την Ρωσία και την Κίνα , προσθέτοντας ότι η Βουδαπέστη αγνόησε τις ανησυχίες των συμμάχων σχετικά με την εμβάθυνση της συνεργασίας της με το Πεκίνο.

«Το δικαίωμα της Κίνας να αναπτύσσει διμερείς σχέσεις με άλλες χώρες στον κόσμο δεν πρέπει να παρεμποδίζεται ή να διαταράσσεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας.

Η κινεζική πρεσβεία πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις των Αμερικανών γερουσιαστών υποστηρίζουν την αντιπαράθεση του μπλοκ και είναι γεμάτες ψυχροπολεμική σκέψη!

Η Ανατολή λοιπόν απαντά στην πολιτική των ΗΠΑ να δημιουργεί προτεκτοράτα, προσεγγίζοντας δυτικές χώρες σε Αμερική και Ευρώπη!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί