Ο Νετανιάχου εκφράζει στην Μελόνι τη λύπη του για «οποιοδήποτε τραυματισμό του προσωπικού της UNIFIL» στον Λίβανο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι εξέφρασε στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι τη λύπη του για «οποιοδήποτε τραυματισμό του προσωπικού της UNIFIL» στον Λίβανο.

«Το Ισραήλ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψει τραυματιμούς της UNIFIL και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει τον πόλεμο», δήλωσε ο Νετανιάχου με ανάρτηση στο X.

Από την περασμένη Πέμπτη έχει προκληθεί διπλωματικός σάλος και έντονες διεθνείς αντιδράσεις κατά του Ισραήλ αφού πέντε κυανόκρανοι τραυματίστηκαν από «σκόπιμες» και «επανειλημμένες» επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατά της δύναμης αυτής του ΟΗΕ.

Αμέσως η Ρώμη, πρώτη δυτική χώρα που συνεισφέρει Κυανοκράνους στη UNIFIL, περίπου 900 στρατιωτικούς, κατήγγειλε «ανεπίτρεπτες» ενέργειες και κάλεσε τον πρεσβευτή του Ισραήλ για μια «αυστηρή διαμαρτυρία». Έφτασε στο σημείο να μιλήσει για πιθανά «εγκλήματα πολέμου».

Νωρίτερα σήμερα, η Μελόνι, η χώρα της οποίας ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της G7, δήλωσε στον Νετανιάχου ότι η «επίθεση» στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο είναι «απαράδεκτη».

Η Μελόνι «επανέλαβε ότι είναι απαράδεκτο η UNIFIL να δέχεται επίθεση από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Νετανιάχου, σύμφωνα με το γραφείο της Ιταλίδας πρωθυπουργού.

Παράλληλα η ίδια «τόνισε την απόλυτη ανάγκη να διασφαλίζεται ανά πάσα στιγμή η ασφάλεια του προσωπικού της UNIFIL».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-afp / photo: intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί