«Πλησιάζει η ώρα»! Οι Αμερικανοί αναπτύσσουν πυροβολαρχία μέσα στο Ισραήλ

Τεράστια είδηση για την Μέση Ανατολή,

καθώς, όπως διαβάσατε, από χθες έγινε γνωστό πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν πυροβολαρχία στο έδαφος του Ισραήλ και στέλνουν ένα προηγμένο αντιπυραυλικό σύστημα στο Ισραήλ!

Αυτό ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με το Ιράν.

Μάλιστα, ό,τι σταλεί θα χειρίζεται από τις ίδιες τις αμερικανικές δυνάμεις, οι οποίες προφανώς θα στηρίξουν το Ισραήλ σε πιθανή επίθεσή του εναντίον του Ιράν, προκειμένου να το προστατεύσουν, άπαξ και η Τεχεράνη εκτοξεύσει εκ νέου πυραύλους!

«Πλησιάζει η ώρα», αναφέρουν ΜΜΕ, τα οποία βλέπουν προώθηση των εξελίξεων με αυτή την κίνηση των Αμερικανών! Πολλοί αναρωτιούνται τι θα πράξουν οι άλλες Μεγάλες Δυνάμεις σε περίπτωση μάλιστα που η κατάσταση διολισθήσει εκτός ελέγχου!

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ γνωστοποίησε την Κυριακή ότι ο αρχηγός του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν είχε εξουσιοδοτήσει την ανάπτυξη μιας «συστοιχίας (THAAD -Terminal High-Altitude Area Defense) και σχετικού πληρώματος αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού στο Ισραήλ» για να βοηθήσει στην ενίσχυση της αεράμυνας της χώρας.

«Η συστοιχία THAAD θα ενισχύσει το ολοκληρωμένο σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ. Αυτή η ενέργεια υπογραμμίζει την σιδηρά δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την άμυνα του Ισραήλ και για την υπεράσπιση των Αμερικανών στο Ισραήλ από τυχόν περαιτέρω επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν», γνωστοποίησε το αμερικανικό Πεντάγωνο!

Η εν λόγω κίνηση έρχεται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου το Ιράν εκτόξευσε ένα μπαράζ πυραύλων στο Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου σε αντίποινα για τις δολοφονίες των ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ!

Η αγωνία για την περιοχή κορυφώνεται, όπως και ο φόβος, ο οποίος εξαπλώνεται στον πλανήτη, προκειμένου οι άνθρωποι να αποδεχθούν την όποια λύση προταθεί, προκειμένου να μην ξεσπάσει μεγάλος πόλεμος! Άλλωστε το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να αντεπιτεθεί, διακινδυνεύοντας έναν συνολικό περιφερειακό πόλεμο στην Μέση Ανατολή!

photo EPA-US DOD/MISSILE DEFENSE AGENCY

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί