Όλα τα μυστικά για κρατήσετε “ζωντανά” τα χρώματα στα ρούχα σας

Πολύ συχνά τα ρούχα ξεθωριάζουν μετά από μερικές πλύσεις, λόγω της θερμοκρασίας του νερού

Σε αυτό πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η ποσότητα του απορρυπαντικού, αλλά και η ποιότητα του κάθε υφάσματος.

Ακολουθούν οι συμβουλές που χρειάζεται να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε τα ρούχα σας καθαρά και λαμπερά, ώστε να μην ξεβάψουν

Ετικέτα


Πριν τοποθετήσετε τα ρούχα στο πλυντήριο, ελέγξτε κάθε ετικέτα ξεχωριστά. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για κάθε ρούχο, είτε πρόκειται για βαμβακερό πουκάμισο, είτε για λινό παντελόνι, έτσι ώστε να διατηρήσετε το χρώμα τους και να παρατείνετε την διάρκεια ζωής τους.

Κρύο νερό


Το ζεστό νερό καταστρέφει τις ίνες των ρούχων, οδηγώντας σταδιακά στο ξεθώριασμα. Γι΄αυτό το λόγο είναι προτιμότερο να πλένετε τα χρωματιστά ρούχα με κρύο νερό, ούτως ώστε να μην φθαρούν.

Για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε ένα απορρυπαντικό πλυντηρίου που είναι κατάλληλο για πλύσεις ακόμη και σε χαμηλή θερμοκρασία.

Οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τα ρούχα. Το πλύσιμο στους 60 βαθμούς είναι απαραίτητο για να απομακρυνθούν τελείως η βρομιά και οι λεκέδες, ωστόσο, στην περίπτωση που έχετε βαμβακερά, η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 40 βαθμοί.

Ξεχωρίστε τα ρούχα ανάλογα με το χρώμα τους

Είναι σημαντικό να πλένετε πάντα τα ρούχα ανάλογα με το χρώμα τους. Κάτι που σημαίνει, ότι πρέπει να βάζετε τα σκούρα με τα σκούρα, τα ανοιχτόχρωμα μαζί και τα λευκά ξεχωριστά.

Στεγνωτήριο


Να αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο το στεγνωτήριο. Η θερμότητα κάνει την επιφάνεια των ινών από τα ρούχα τραχιά, κάτι που με τη σειρά του κάνει τα χρώματα να ξεθωριάζουν ακόμα κι αν δεν είναι. Εναλλακτικά, απλώστε τα ρούχα σας σε εξωτερικό μέρος, ώστε να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο.

Έξτρα συμβουλές

  • Γυρίστε τα ρούχα σας από την ανάποδη πλευρά. Με αυτό τον τρόπο προστατεύονται οι εξωτερικές ίνες από τη φθορά κατά το πλύσιμο.
  • Επιλέξτε ένα ήπιο μαλακτικό για τα ρούχα σας. Το μαλακτικό μαλακώνει τις ίνες του υφάσματος κατά το πλύσιμο, ώστε να μην φθείρονται εύκολα. η φθορά ισούται με ξεθώριασμα, συνεπώς, προσέξτε και την ποσότητα του μαλακτικού.
  • Προσθέστε μισό φλιτζάνι ξύδι σε κάθε πλύση για να αποφύγετε το ξεθώριασμα. Το ξύδι δρα ως φυσικό μαλακτικό και η μυρωδιά του φεύγει κατά το κύκλο ξεβγάλματος.
  • Προσθέστε μισό φλιτζάνι αλάτι στο πρώτο πλύσιμο ενός νέου ρούχου για να «κλειδώσει» το χρώμα και να προλάβετε το ξεθώριασμα.

(με πληροφορίες από newsit. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί