Ευρωβουλευτής επισκέφτηκε την Μόσχα και ζήτησε συγνώμη! Χαμός με το ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε

Ο Σλοβάκος ευρωβουλευτής Λούμπος Μπλάχα επισκέφθηκε πρόσφατα την Μόσχα για να ευχαριστήσει την Ρωσία για την απελευθέρωση της χώρας του από τον φασισμό στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να ζητήσει συγγνώμη για την «αυξανόμενη ρωσοφοβία» στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Ο Μπλάχα, μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SMER-SD του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίκο, δημοσίευσε ένα βίντεο με τον εαυτό του να επισκέπτεται την Κόκκινη Πλατεία και να καταθέτει λουλούδια στον Τύμβο του Άγνωστου Στρατιώτη κοντά στον τοίχο του Κρεμλίνου και στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατάρχη Γκεόργκι Ζούκοφ.

«Ήρθα… ως φίλος της Ρωσίας γιατί δεν μπορώ πλέον να κοιτάξω την αυξανόμενη ρωσοφοβία στη Δύση», είπε ο Blaha σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram. Ο ρωσικός λαός έχει κάνει «απίστευτες θυσίες» για να απελευθερώσει την Σλοβακία, πρόσθεσε.

Ο Μπλάχα είπε ότι ήθελε να ζητήσει συγγνώμη για τα «πολεμικά ψηφίσματα που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά της Ρωσίας». Επέμεινε ότι οι Σλοβάκοι «δεν θα αναγκαστούν ποτέ να μισήσουν τον ρωσικό λαό» και ότι απορρίπτει τις παραδόσεις όπλων της Δύσης στο Κίεβο, τις κυρώσεις στη Μόσχα και την περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας.

 «Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να πεθάνουν σε έναν πυρηνικό πόλεμο. Οι Σλοβάκοι θέλουν ειρήνη!», είπε ο Blaha προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι θεωρούνται «φιλικοί άνθρωποι» στην Σλοβακία και «αυτό δεν θα αλλάξει». Ο ευρωβουλευτής ζήτησε επίσης διάλογο με τη Μόσχα και τερματισμό του  «μίσους προς την Ρωσία».

Ο ευρωβουλευτής επρόκειτο επίσης να δώσει μια διάλεξη στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO) στην οποία συμμετείχαν Σλοβάκοι φοιτητές.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί