Ζαχαροπλάστης γίνεται viral για τις τούρτες μινιατούρες με αριστοκρατικά φορέματα – Βίντεο

Ο Nguyen Vu Hoang Anh, ένας από τους πιο ταλαντούχους και δημιουργικούς καλλιτέχνες τούρτας του Βιετνάμ, έχει γίνει γνωστός για τις χαρακτηριστικές του τούρτες σε σχήμα μικροσκοπικά αριστοκρατικά φορέματα, με μικροσκοπικές λεπτομέρειες.

Ο 34χρονος Nguyen Vu Hoang Anh ήταν εδώ και καιρό γνωστός ως ένας από τους καλύτερους καλλιτέχνες τούρτας στο Βιετνάμ, αλλά ενώ τα εκπληκτικά ρεαλιστικά λουλούδια και τα άψογα ζαχαρωτά κέικ του ήταν πάντα εντυπωσιακά, ήταν η χαρακτηριστική του αριστοκρατική τούρτα με φόρεμα που του χάρισε πολλή προσοχή και εγκώμια στα social media.

Φτιαγμένα με βάση παντεσπάνι σε στρώσεις που συγκρατείται με βουτυρόκρεμα και σοκολάτα, τα κέικ με τρελή λεπτομέρεια καλύπτονται με ένα στρώμα χρωματιστού φοντάν διαμορφωμένο στο χέρι σε σχήμα αριστοκρατικών φορεμάτων ευρωπαϊκού στυλ εμπνευσμένα από την εποχή του μπαρόκ.

Ο Nguyen Vu Hoang Anh ξεκίνησε να εργάζεται πάνω σε τούρτες σε σχήμα φορέματος πριν από μερικά χρόνια ως μια προσωπική πρόκληση. Ειδικός στη διαμόρφωση του φοντάν σε λουλούδια, φύλλα φυτών και ακόμη και χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, ο Hoang Anh έμαθε γρήγορα ότι χρειαζόταν κάτι περισσότερο από δεξιότητες παρασκευής κέικ για να δημιουργήσει ρεαλιστικά βρώσιμα φορέματα, ειδικά περίτεχνα φορέματα όπως αυτά της εποχής του μπαρόκ.

«Για να δημιουργήσω ένα ρεαλιστικό φόρεμα, έπρεπε να ερευνήσω τα πάντα, από τον τρόπο που είναι ραμμένες οι πιέτες του υφάσματος, πώς διπλώνεται το στρίφωμα, πώς ράβονται τα κουμπιά και μετά να προσαρμόζω τις τεχνικές στο υλικό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του κέικ», είπε ο Hoang Anh.

Το να κάνεις το φοντάν να μοιάζει με μαλακό ύφασμα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, επομένως ο Nguyen Vu Hoang Anh αφιερώνει συνήθως από 3 έως 5 ημέρες για να ολοκληρώσει μια από τις εμβληματικές αριστοκρατικές τούρτες φορεμάτων του. Κάθε μικρή λεπτομέρεια είναι χειροποίητη, από τις τσακίσεις στα φορέματα μέχρι τα μικροσκοπικά αξεσουάρ και την τελειωτική βαφή. Είναι αυτή η επίπονη διαδικασία που βαραίνει πολύ στην τελική τιμή αυτών των βρώσιμων αριστουργημάτων.

«Η μέση τιμή κάθε κέικ σε σχήμα ευγενούς φορέματος κυμαίνεται από 3,5 εκατομμύρια VND (140 $) έως 5 εκατομμύρια VND (200 $), ανάλογα με την πολυπλοκότητα και το σχέδιο», είπε ο Hoang Anh στο Danviet . “Αυτό είναι ένα χειροποίητο προϊόν, κάθε μικρή λεπτομέρεια γίνεται σχολαστικά, επομένως η τιμή είναι υψηλότερη από τα κανονικά κέικ.”

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί