Ο φαλαινοκαρχαρίας σε θαλάσσιο πάρκο της Κίνας…ήταν ρομπότ! Σάλος με το βίντεο

Ένα κινέζικο θαλάσσιο πάρκο δέχθηκε "πυρά" από εξαγριωμένους επισκέπτες, αφού ο πολυδιαφημισμένος γιγάντιος φαλαινοκαρχαρίας του αποκαλύφθηκε ότι ήταν ρομπότ.

Το περιστατικό συνέβη στο Xiaomeisha Sea World στο Shenzhen, το οποίο άνοιξε την 1η Οκτωβρίου μετά από πενταετή ανακαίνιση, ανέφερε το Jam Press.

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας λειτουργίας του, το θαλάσσιο πάρκο των 197.000 τετραγωνικών μέτρων προσέλκυσε περίπου 100.000 επισκέπτες, οι οποίοι πλήρωσαν περίπου 40 δολάρια για να μπουν στην υγρή χώρα των θαυμάτων.

Οι επισκέπτες ήταν πρόθυμοι να δουν το αξιοθέατο του θεματικού πάρκου, έναν φαλαινοκαρχαρία, το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο, ικανό να φτάσει σε μήκος πάνω από 18 μέτρα.

Ωστόσο, πολλοί ένιωσαν εξαπατημένοι αφού συνειδητοποίησαν ότι το λεγόμενο αριστοκρατικό θαλάσσιο θηρίο ήταν στην πραγματικότητα απλώς ένα πολύ εξελιγμένο ρομπότ.

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα από το γυαλί της δεξαμενής δείχνουν τον καρχαρία-ρομπότ, το οποίο μάλιστα έχει εμφανή κενά στον κορμό του, όπου τα τμήματα του έχουν συνδεθεί μηχανικά.

Εξοργισμένοι για την εξαπάτηση όπως είπαν, οι επισκέπτες του πάρκου “πλημμύρισαν” το διαδίκτυο με δεκάδες αρνητικά σχόλια.

«Ο χώρος δεν είναι αρκετά μεγάλος, ακόμη και ο φαλαινοκαρχαρίας είναι τεχνητός», έγραψε ένας χρήστης στο διαδίκτυο. «Μέχρι τις 3 η ώρα, ο κόσμος ζητούσε ήδη επιστροφές χρημάτων».

«Το πιο απογοητευτικό κομμάτι ήταν η έκθεση φαλαινοκαρχαρίας», έγραψε ένας άλλος στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Xiaohongshu. «Όταν άκουσα το όνομα, ήμουν γεμάτος προσμονή, αλλά όταν έφτασα, είδα έναν μηχανικό φαλαινοκαρχαρία. Δεν είναι καθόλου ενδιαφέρον.”


Οι εκπρόσωποι της Xiaomeisha απάντησαν στην κριτική, υποστηρίζοντας ότι ο ρομποτ-καρχαρίας – του οποίου η κατασκευή κόστισε εκατομμύρια κινεζικά γιουάν – επινοήθηκε για να τηρήσει τους νόμους που απαγορεύουν το εμπόριο φαλαινοκαρχαριών.

«Αν και είναι για χάρη της προστασίας των ζώων, θα προτιμούσα να μην το είχαν καθόλου παρά να δείξουν ένα ψεύτικο», είπε ένας άλλος. «Η φροντίδα των ψαριών δεν ήταν αρκετά επαγγελματική. Παρατήρησα ότι μερικά από τα ψάρια στις δεξαμενές είχαν λευκές κηλίδες», έγραψε.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα το πρόσεχαν, αλλά όποιος φυλάει τροπικά ψάρια ξέρει ότι πρόκειται για ασθένεια λευκών κηλίδων», πρόσθεσαν. «Μερικά από τα ψάρια δεν φαινόταν να είναι καλά στην υγεία τους».

Πολλά πάρκα ζώων στην Κίνα δέχτηκαν έντονη αρητική κριτική νωρίτερα αυτό το έτος για τα σκυλιά που τα έβαψαν με σπρέι για να μοιάζουν με πάντα επειδή δεν είχαν τα πραγματικά ζώα.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί