Ανδρας διασώθηκε έπειτα από 67 ημέρες σε σκάφος που έπλεε ακυβέρνητο κοντά στον Ειρηνικό

Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν σήμερα ότι διέσωσαν έναν άνδρα το μικρό πλεούμενο του οποίου παράδερνε επί 67 ημέρες από τον Αύγουστο στη θάλασσα κοντά στον βορειοδυτικό Ειρηνικό, όμως ο αδελφός και ο ανιψιός του πέθαναν στη διάρκεια της δοκιμασίας.

Εικόνες από μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν αδύνατο άνδρα με γενειάδα να φοράει ένα μπουφάν με κουκούλα και πορτοκαλί σωσίβιο σε ένα σκάφος τύπου καταμαράν με μια κόκκινη σημαία να υψώνεται από ένα μικρό κοντάρι.

«Στις 14 Οκτωβρίου, ένα σκάφος εντοπίστηκε στα νερά της Οχοτσκικής Θάλασσας» ανέφεραν εισαγγελικές αρχές στη ρωσική Άπω Ανατολή στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, αναφερόμενες σε μια έκταση που ξεπερνά το 1,58 εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα.

«Δύο άνθρωποι πέθαναν, ένας επιβίωσε», πρόσθεσε το γραφείο του περιφερειακού εισαγγελέα το οποίο είναι επιφορτισμένο με τη διαχείριση μεταφορικών θεμάτων. «Λαμβάνει ιατρική βοήθεια».

Ψαράδες είδαν το σκάφος με τον άνδρα και τους δύο νεκρούς συγγενείς του κοντά στο χωριό Ουστ-Χαϊρουζόβο, ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Καμτσάτκα, προστίθεται στην ανάρτηση.

Οι αρχές δεν ταυτοποίησαν αμέσως τους ταξιδιώτες.

Το κανάλι SHOT του Telegram ανέφερε πως το σκάφος βρέθηκε περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά από τον αρχικό προορισμό του.

Οι εισαγγελικές αρχές δήλωσαν πως δύο αδελφοί μαζί με τον 15χρονο γιο του ενός απέπλευσαν στις 9 Αυγούστου από ένα ακρωτήρι στο Χαμπάροφσκ Κράι στην περιοχή, με κατεύθυνση την πόλη Όχα στο νησί Σαχαλίνη.

«Έπειτα από λίγο, η επαφή μαζί τους χάθηκε, η τοποθεσία τους παρέμεινε άγνωστη», πρόσθεσαν.

Το κανάλι Baza του Telegram που συνδέεται με τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας ανέφερε πως ο 46χρονος επιζών διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, μετά τον θάνατο του 49χρονου αδελφού του και του εφήβου ενόσω το σκάφος έπλεε ακυβέρνητο.

Έρευνα που διεξήχθη επί έναν μήνα αφότου το σκάφος ξεστράτισε από τον προορισμό του αποδείχθηκε ανεπιτυχής, πρόσθεσε.

Η εισαγγελία ανέφερε ότι ξεκίνησε έρευνα για παραβίαση των κανονισμών μεταφοράς στη θάλασσα που προκάλεσε τον θάνατο από αμέλεια δύο ανθρώπων.

ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί