Κατατέθηκε στην Κομισιόν το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό-Διαρθρωτικό Σχέδιο 2025-2028

Κατατέθηκε σήμερα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προθεσμίες, το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό- Διαρθρωτικό Σχέδιο 2025- 2028 (Draft Budgetary Plan- DBP) από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρόκειται να συζητηθεί εντός του Νοεμβρίου στο Ecofin.

   Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το DBP επιβεβαιώνει τα δημοσιονομικά μεγέθη των ετών 2024 και 2025, όπως αποτυπώθηκαν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2025 που κατατέθηκε στις 7 Οκτωβρίου στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Με αυτόν τον τρόπο, επιβεβαιώνεται, και ως προς τη διεθνή κοινότητα, ότι ο στόχος για διατήρηση των πρωτογενών δαπανών εντός των ορίων που τίθενται στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό- Διαρθρωτικό Σχέδιο 2025- 2028 είναι εφικτός.

   Παράλληλα, στο DBP περιλαμβάνονται όλα τα δημοσιονομικά μέτρα όπως εξαγγέλθηκαν το προηγούμενο διάστημα και έχουν αποτυπωθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2025, ενώ παρατίθενται αναλυτικά και οι υλοποιούμενες μεταρρυθμίσεις που συνάδουν με τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες.

   Ακόμη στο DBP καταγράφεται ως αποτέλεσμα των νέων δημοσιονομικών μέτρων της κυβέρνησης, η μείωση τόσο των δεικτών φτώχιας, όσο και η μείωση των σχετικών δεικτών ανισοτήτων.

ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί