«Έχετε ένα μήνα»: Περίεργη απειλή στο Ισραήλ από τον στενότερο σύμμαχό του

Μετά τη σοβαρότατη ρήξη με τον ΟΗΕ, κοντοζυγώνει η «διεθνής επέμβαση» στην περιοχή;

Οι ΗΠΑ είπαν στο Ισραήλ ότι θα επιβάλουν εμπάργκο όπλων στο εβραϊκό κράτος εάν δεν επιλύσει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, μεταδίδουν το απόγευμα της Τρίτης τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Ο Λευκός Οίκος φέρεται να εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για την «επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα τις τελευταίες εβδομάδες» και κάλεσε για επείγοντα μέτρα εντός του επόμενου μήνα για να αντιστραφεί αυτή η τάση.

Ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ και ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ έλαβαν επιστολή από την κυβέρνηση Μπάιντεν που περιγράφει τις αμερικανικές θέσεις για τη Γάζα, σημείωσε το ισραηλινό μέσο N12.

Η επιστολή φέρεται να καλούσε το Ισραήλ να τηρήσει τη δέσμευσή του τον Μάρτιο του 2024 «να επιτρέψει και να μην εμποδίσει τη μεταφορά αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας ή βοήθειας που υποστηρίζεται από τη διοίκηση στη Γάζα».

Ως μέρος αυτής της δέσμευσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα «διεξάγει έλεγχο σύμφωνα με τη νομοθεσία περί στρατιωτικής βοήθειας».

Σύμφωνα με την επιστολή, το Ισραήλ έχει 30 ημέρες για να διορθώσει την κατάσταση και αν αποτύχει θα υποστεί τις συνέπειες σε ό,τι αφορά την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας.

Η ανακοίνωση έγινε λίγο μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναπτύξουν το αντιπυραυλικό αμυντικό τους σύστημα THAAD στο Ισραήλ.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί