Ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να «κατεδαφίσει το Βαθύ Κράτος»! Ρεπορτάζ «φωτιά» στις ΗΠΑ

Τι αναφέρεται...

Οι μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες των ΗΠΑ ή αλλιώς το Βαθύ Κράτος έχουν αρχίσει και φοβούνται από μια πιθανή νίκη του Τραμπ στις εκλογές!

«Οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι σε όλη την εκτελεστική εξουσία πανικοβάλλονται στη σκέψη μιας άλλης κυβέρνησης Τραμπ», γράφει το Politico σε άρθρο που φιλοξενεί!

Όπως σημειώνεται, ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευτεί να « κατεδαφίσει το βαθύ κράτος». Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο αντιπρόεδρός του, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Οχάιο, JD Vance, είπε ότι ο Τραμπ πρέπει να απολύσει « κάθε δημόσιο υπάλληλο στο διοικητικό κράτος ».

Δεν είναι απλώς μεγαλοστομίες για την εκστρατεία, σχολιάζεται στο Politico, καθώς στις μέρες της πρώτης του διακυβέρνησης, ο Τραμπ προσπάθησε να διευκολύνει την απόλυση ομοσπονδιακών υπαλλήλων – μια κίνηση που ανατράπηκε αμέσως από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Οι εργαζόμενοι σε ορισμένες υπηρεσίες είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι για μια πιθανή επιστροφή Τραμπ, όπως υπογραμμίζεται. Ο πρώην πρόεδρος και οι σύμμαχοί του έχουν ξεχωρίσει ορισμένες υπηρεσίες – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκδίδουν περιβαλλοντικούς κανόνες – ως πρωταρχικούς στόχους, άπαξ και αναλάβουν καθήκοντα τον Ιανουάριο, σημειώνει το άρθρο.

Όπως μεταδίδεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ομοσπονδιακοί υπάλληλοι στην EPA (Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών, προφανώς προωθεί την εφαρμογή της Ατζέντας 2030), το Υπουργείο Εσωτερικών και άλλες υπηρεσίες τρέμουν στο ενδεχόμενο να εκλεγεί ο αντιδιεθνιστής πρόεδρος, καθώς οι θέσεις του θα είναι, αν μη τι άλλο, επισφαλείς!

Με πληροφορίες από Politico, photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί