Συγκλονιστικά βίντεο έρχονται στο φως από τον σεισμό που ταρακούνησε την Τουρκία

Πολλές περιοχές της ανατολικής Τουρκίας ταρακούνησε σεισμός 5,9 βαθμών την Τετάρτη, αν και δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:46 π.μ. (0746 GMT) στο Καλέ στη Μαλάτια, μια επαρχία που επλήγη σοβαρά από τον βίαιο σεισμό 7,8 Ρίχτερ που έπληξε στις 6 Φεβρουαρίου 2023, σκοτώνοντας περισσότερους από 53.500 ανθρώπους στην Τουρκία και σχεδόν 6.000 στη γειτονική Συρία.

“Προς το παρόν, δεν έχει σημειωθεί καμία απώλεια ζωής ή καταστροφή περιουσίας μετά τον σεισμό των 5,9 βαθμών”, έγραψε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της πολιτείας AFAD στο X.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια είπε ότι τρία κτίρια είχαν “μερική κατάρρευση” σε τρεις διαφορετικές περιοχές και ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν δεχθεί αρκετές δεκάδες κλήσεις για βοήθεια.

Τοπικοί αξιωματούχοι στη Μαλάτια δήλωσαν επίσης ότι δεν υπάρχουν «αρνητικές εξελίξεις» προς αναφορά σε αυτό το στάδιο, αν και ο κυβερνήτης της επαρχίας είπε ότι όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά για την ημέρα.

Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε πολλές μεγάλες πόλεις της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του Ντιγιαρμπακίρ, το οποίο βρίσκεται περίπου 140 χιλιόμετρα (σχεδόν 90 μίλια) νοτιοανατολικά, σύμφωνα με ανταποκριτές του AFP επί τόπου.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στις επαρχίες Hasakah, Deir al-Zor και Aleppo της Συρίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Όταν αισθάνθηκαν τον σεισμό, κάτοικοι σε πολλές πόλεις έσπευσαν αμέσως στους δρόμους, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τουρκικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί