Αλ. Χαρίτσης: Η πραγματικότητα διαψεύδει δραματικά τον κ. Μητσοτάκη

«Όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να μας πείσει ότι η ελληνική οικονομία είναι ‘ανθεκτική' και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα είναι ‘ισχυρότερο παρά ποτέ',

η πραγματικότητα τον διαψεύδει δραματικά», αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης σε ανάρτηση του στο Facebook, με αφορμή τα τελευταία στοιχεία της Eurostat.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς αναφέρει ειδικότερα:

«• 1 στους 4 Ευρωπαίους πολίτες απειλούνταν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό το 2023. Με τη χώρα μας να κατέχει το 4ο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ (26,1%), ενώ ειδικά για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας το ποσοστό αυξάνεται σε 35%, κατατάσσοντάς τες μεταξύ των 20 χειρότερων στην ΕΕ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat. Ακόμα χειρότερα, η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη μείωση διαθέσιμου εισοδήματος από το 2010 (- 28,4%).

  • Μόλις 1 στους 3 πολίτες στη χώρα μας πιστεύει ότι προστατεύονται επαρκώς θεμελιώδη δικαιώματα, δημοκρατία και κράτος δικαίου (ποσοστό 32%), σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο που δημοσίευσε χθες η Κομισιόν. Το αδιάψευστο κριτήριο των πολιτών κατατάσσει τη χώρα μας θλιβερό ουραγό – τελευταία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Το έγκλημα στα Τέμπη, το σκάνδαλο των υποκλοπών, η δολοφονία Καραϊβάζ, η προσπάθεια χειραγώγησης των ανεξάρτητων αρχών είναι μερικά από τα πλήγματα στο κράτος δικαίου που κυβέρνηση της ΝΔ έχει κάνει κουρελόχαρτο».

«Δεν πάει άλλο», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης υποστηρίζοντας ότι «η κοινωνία και η χώρα έχουν ανάγκη από ισχυρή αριστερά, από πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευση. Έχουν ανάγκη από διέξοδο». Προσθέτει ότι «η Νέα Αριστερά θα δώσει όλες τις δυνάμεις της σε αυτή την υπόθεση» και καλεί «τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες να σπάσουν την απογοήτευση και μαζί να δημιουργήσουμε ξανά την ελπίδα. Μαζί».

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί