Ούτε το σκέφτεται η Ουγγαρία να τα «σπάσει» ενεργειακά με την Ρωσία – Το μήνυμα στην ΕΕ

Τι δήλωσε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ

Μιλώντας στο  πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti , ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας ter Szijjártó σχολίασε την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να σταματήσει τις εισαγωγές ενέργειας από την Ρωσία έως το 2027.

Με αυτόν τον στόχο, η Επιτροπή της ΕΕ ξεκίνησε ένα σχέδιο REPowerEU την άνοιξη του 2022. Η Βουδαπέστη δεν θα συμφωνήσει με το σχέδιο, δήλωσε ο κορυφαίος Ούγγρος διπλωμάτης σε συνέντευξή του την Τρίτη.

“Αυτή είναι μια εντελώς παράλογη προσέγγιση. Επειδή αυτή η προσέγγιση δεν έχει καμία σχέση με τη φυσική. Αυτή η ερώτηση δεν έχει καμία σχέση με την ανταγωνιστικότητα μιας οικονομίας (…). Αυτή είναι μια καθαρά πολιτική δέσμευση. Και οι πολιτικές δεσμεύσεις στον ενεργειακό τομέα απλά δεν έχουν νόημα. Μια τέτοια δογματική ιδεολογική προσέγγιση δεν μας ταιριάζει”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον Szijjártó, η Ουγγαρία είναι ικανοποιημένη με την συνεργασία της με τη Ρωσία και δεν έχει λάβει καλύτερες προσφορές, επομένως δεν βλέπει κανένα λόγο να παραιτηθεί από το ρωσικό αέριο.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν είχε προηγουμένως επισημάνει ότι η Ευρώπη υφίσταται σημαντικές απώλειες απορρίπτοντας τις ρωσικές πηγές ενέργειας και βασιζόμενη στις εισαγωγές ενέργειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με πληροφορίες από Russia Today, photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί