«Τρώνε κατοικίδια ζώα»! Ο Τραμπ το είπε ξανά για τους «μετανάστες»

Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ

μιλώντας χθες, σε μία προεκλογική εκδήλωση επανέλαβε τους ισχυρισμούς του, ότι οι αλλοδαποί στο Οχάιο τρώνε κατοικίδια ζώα, λέγοντας στους Λατίνους ψηφοφόρους ότι “σας λέω αυτά που έχουν αναφερθεί”.

Ο Τραμπ τις προηγούμενες εβδομάδες έχει αναφερθεί με έμφαση στον παραπάνω ισχυρισμό του, που έχει γίνει διαδοθεί ευρέως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ότι οι λεγόμενοι «μετανάστες» από την Αϊτή στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο κλέβουν τα κατοικίδια των κατοίκων ή άγρια ζώα από τα πάρκα, προκειμένου να τραφούν.

Σημειώνεται πως ο Έλον Μασκ είχε μοιραστεί ένα βίντεο TikTok στο οποίο φέρεται να εμφανίζεται μια γυναίκα με καταγωγή από την Αϊτή που μοιράζεται τους λόγους για τους οποίους οι Αϊτινοί φέρονται να τρώνε γάτες, κάτι που χαρακτηρίστηκε ως HOAX από τα κυρίαρχα ΜΜΕ της Δύσης!

Ο Έλον Μασκ, ιδιοκτήτης του X, μοιράστηκε ένα βίντεο με τους αμέτρητους ακόλουθούς του. Σε αυτό, μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι έχει καταγωγή από την Αϊτή δηλώνει ότι η θυσία ζώων όπως οι γάτες είναι μια κοινή πρακτική μεταξύ των Αϊτινών, μια πρακτική που συνδέεται με τον πολιτισμό του Βουντού. Οι περισσότεροι Αϊτινοί ζουν στην φτώχεια, οπότε το να τρώνε γάτες μπορεί να μην είναι ασυνήθιστο εκεί, ισχυρίστηκε η ίδια επίσης!

Ο Μασκ, ο οποίος έχει υποστηρίξει τον Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, είχε μοιραστεί την ανάρτηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί