Κουκουλοφόροι εισέβαλαν με όπλα σε εκκλησία στην Ουκρανία! Σοκαριστικά ΒΙΝΤΕΟ

Οι εικόνες τρομάζουν

Περίπου 100 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην εκκλησία της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC) στο Cherkassy κατά την διάρκεια της λειτουργίας τη νύχτα, κατέλαβαν τον καθεδρικό ναό και έκλεψαν το θησαυροφυλάκιό του, ανέφερε η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων, την οποία επικαλείται το Sputnik.

Σύμφωνε με το Ria Novosti, οι εισβολείς φέρονται να άνοιξαν πυρ (άγνωστο αν τραυματίστηκε κανείς ή αν υπήρξαν θύματα) και χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού!

Οι εικόνες είναι άκρως σοκαριστικές!

Δείτε το βίντεο:


Νωρίτερα, η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων (UOJ) ανέφερε ότι περίπου εκατό κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο έδαφος του Καθεδρικού Ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ του UOC στο Cherkassy κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Σύμφωνα με δημοσιογράφους, το θησαυροφυλάκιο, τα έγγραφα, οι υπολογιστές και οι εικόνες κλάπηκαν από τον ναό.

Οι ουκρανικές αρχές οργάνωσαν το μεγαλύτερο κύμα διώξεων στη σύγχρονη ιστορία της χώρας κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, της μεγαλύτερης κοινότητας πιστών. Αναφερόμενοι στην σύνδεσή του με την Ρωσία, οι τοπικές αρχές σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις δραστηριότητες του UOC. Η SBU άρχισε να ανοίγει ποινικές υποθέσεις εναντίον του κλήρου του UOC και να διεξάγει «δραστηριότητες αντικατασκοπείας» – έρευνες σε επισκόπους και ιερείς, εκκλησίες και μοναστήρια σε αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων για υποτιθέμενες «αντι-ουκρανικές δραστηριότητες». Ορισμένα μέλη του κλήρου έχουν καταδικαστεί από ουκρανικά δικαστήρια, και πολλά είναι υπό κράτηση. Εκατοντάδες ορθόδοξες εκκλησίες του UOC κατασχέθηκαν δια της βίας από Ουκρανούς σχισματικούς με την υποστήριξη των τοπικών αρχών, ενώ ιερείς και λαϊκοί, άνδρες και γυναίκες, δέχθηκαν σωματική βία.

photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί