Εντολές απομάκρυνσης από περιοχές του νότιου και ανατολικού Λιβάνου εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα εντολές για την εσπευσμένη απομάκρυνση των κατοίκων από περιοχές του ανατολικού και του νότιου Λιβάνου, προπύργια της Χεζμπολάχ, προειδοποιώντας ότι θα εξαπολύσει επίθεση «στο άμεσο μέλλον».

Νωρίς το πρωί ο Αβιχάι Αντράι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, απηύθυνε στο Χ «επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής Μπεκάα», στον ανατολικό Λίβανο, με δύο ξεχωριστά μηνύματα στα αραβικά τα οποία συνόδευε και με αεροφωτογραφίες στις οποίες ήταν σημειωμένα με κόκκινο κάποια κτήρια.

Το πρώτο μήνυμα αφορούσε «συγκεκριμένα τους ενοίκους του κτηρίου που είναι σημειωμένο στον χάρτη στη ζώνη της Τεμνίν», εξήγησε ο Αντράι.

Το δεύτερο μήνυμα απευθυνόταν στους κατοίκους «της ζώνης Σαράαϊν αλ Τάχτα και των γειτονικών κτηρίων».

«Διαμένετε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ τα οποία θα στοχοθετηθούν από τις δυνάμεις άμυνας στο άμεσο μέλλον», τόνισε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ζητώντας από τους κατοίκους να απομακρυνθούν «τουλάχιστον 500 μέτρα» από τους στόχους.

Το μεσημέρι ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε δύο νέες εντολές απομάκρυνσης που αφορούσαν τους κατοίκους της Μπεκάα «στη ζώνη αλ Σαφάρι» και τους κατοίκους της επαρχίας της Τύρου, στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, «στη ζώνη αλ Χους».

ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί