«Μυστηριώδεις μαύρες μπάλες» κλείνουν δύο δημοφιλείς παραλίες στην Αυστραλία – Βίντεο

Εκατοντάδες μυστηριώδεις μαύρες μπάλες που μοιάζουν με πίσσα έχουν ξεβραστεί σε δύο δημοφιλείς παραλίες της περιοχής του Σίδνεϊ, ωθώντας τους ναυαγοσώστες να κλείσουν τις παραλίες στους κολυμβητές.

«Μυστηριώδη, μαύρα, σε σχήμα μπάλας συντρίμμια» άρχισαν να εμφανίζονται στην παραλία Coogee στην περιοχή Randwick το απόγευμα της Τρίτης, είπε ο τοπικός δήμαρχος, αφήνοντας τις ταραχώδεις αυστραλιανές αρχές να αγωνίζονται για να μάθουν τι μπορεί να είναι και από πού προέρχονται.

Εκατοντάδες σφαίρες μεγέθους γκολφ έως μπέιζμπολ μπορούν να φανούν να γεμίζουν την ακτή, η οποία συνήθως είναι γεμάτη από ντόπιους και τουρίστες.

Οι μπάλες εντοπίστηκαν επίσης στο κοντινό Gordon’s Bay, ένα υδάτινο καταφύγιο δημοφιλές για κολύμβηση με αναπνευστήρα και ψάρεμα, το οποίο επίσης ήταν κλειστό.

“Σε αυτό το στάδιο, είναι άγνωστο ποιο είναι το υλικό”, δήλωσε ο δήμαρχος Dylan Parker της πόλης Randwick σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ωστόσο, μπορεί να είναι «μπάλες πίσσας» που σχηματίζονται όταν το λάδι έρχεται σε επαφή με συντρίμμια και νερό, συνήθως ως αποτέλεσμα πετρελαιοκηλίδων ή διαρροής».

Οι μπάλες στις γραφικές ακτές του Σίδνεϊ δεν είναι τα μόνα άγνωστα αντικείμενα που εμφανίζονται σε παραλίες τον τελευταίο καιρό. Αξιωματούχοι στον Καναδά επιβεβαίωσαν στο CBS News την Τρίτη ότι διερευνούσαν σταγόνες μιας λευκής «μυστικής ουσίας» που ξεβράστηκαν από τον Σεπτέμβριο σε παραλίες στην μακρινή βορειοανατολική Νέα Γη και στην επαρχία Λαμπραντόρ.

Η περιβαλλοντική υπηρεσία του Καναδά είπε στον Ahmad Mukhtar του CBS News ότι είχαν ληφθεί δείγματα από τις εκατοντάδες λευκές σταγόνες που βρέθηκαν στις παραλίες, αλλά ότι τόσο η ουσία όσο και η προέλευσή της παρέμειναν μυστήριο.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί